REKLAMI GEÇ

PAÜ davasında kader haftası

PAÜ davasında kader haftası

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında Cuma günü ara karar verilecek. Ramazan Bayramı nedeniyle celseyi kapatacak olan Mahkeme Heyeti tutuklu ve tutuksuz sanıkların durumunu gözden geçirecek. Buna göre kanser hastalığı ile pençeleşen Kenan Çoyan’ın tahliyesi söz konusu. İfadelerinde çelişkiler bulunan Hüseyin Bağcı’nın durumu ise Mahkeme Heyeti’nin vereceği karara bağlı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2017 Salı, 09:29

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan ve ilk FETÖ davası olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık yargılanıyor.

Çoğu akademisyen ve idari personelden oluşan sanıklar, FETÖ/PDY adına üniversitede örgütlenme içinde yer almak ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlarıyla yargılanıyor. FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Hasan Herken’in savunmasını tamamladığı duruşmanın 6. gününde savunma sırası, 15 Temmuz öncesi PAÜ’de rektör yardımcılığı ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Hasan Kaplan’a verildi.

Kaplan’ın savunması devam ederken, Mahkeme Başkanı, Ramazan Bayramı tatili ile ilgili kararını sanıklar ve avukatlarına açıkladı. Mahkeme Başkanı, Cuma gününe kadar savunma almaya devam edeceklerini, aynı gün taleplerin değerlendirildiği bir ara karar vereceklerini bildirdi. Mahkeme Başkanı, 4 gün bayram tatilinin ardından duruşmalara devam edileceğini bildirdi.

Buna göre Mahkeme Heyeti’nin bir ara karar vermesi bekleniyor. Cuma günü sanık Kenan Çoyan’ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunması alınacak. Pamukkale Üniversitesi’ndeki Genel Sekreterlik görevi ile ilgili şaibeli iddialar yer alan ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanan Kenan Çoyan, tutuklandıktan sonra kanser hastalığına yakalanmış, tedavi gördüğü İzmir’de 38 kiloya kadar zayıfladığı avukatı tarafından Mahkeme Heyeti’ne belgeleriyle bildirilmişti. Davaya hakim avukatlar, Cuma günü SEGBİS ile Çoyan’ın savunmasının alınmasından sonra tahliye edilme ihtimali üzerinde duruyor.

Öte yandan yine avukatların yorumlarına göre, 15 Temmuz döneminin Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı’nın durumu Mahkeme Heyeti’nin kendisi hakkında vereceği karara bağlı. Gözaltına alındığı tarihte Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanma yönünde ifade veren ancak 09.08.2016’da verdiği dilekçe ile ifadesini değiştiren Bağcı, duruşmanın ilk savunmasını yapmış, savunması daha önceki ifadeleriyle çelişkili olduğu gerekçesiyle tepki çekmişti. Sanık avukatları Bağcı’nın savunması sonrasında sorularının sertlik dozunu artırmış, eski rektörü adeta köşeye sıkıştırmıştı. Şimdi dava sürecine hakim bazı avukatlar Cuma günü verilecek ara kararda Bağcı’nın durumunun kritik olduğuna yönelik yorumlardan kaçınmıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı