REKLAMI GEÇ

Mahkemede yayın yasağı ve gazeteci salondan çıkarılsın talebi

Mahkemede yayın yasağı ve gazeteci salondan çıkarılsın talebi

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki hukuk yapılanması soruşturması kapsamında açılan davada sanıkların yargılanmasına başlanırken, ilk duruşmanın ilk celsesine bir avukatın “Duruşmayı izleyen gazeteci mahkeme salonundan çıkarılsın, kimlik tespiti yapılarak yayın yasağı konulsun” talebi damgasını vurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2017 Salı, 19:40

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’nin hukuk yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında açılan davada 8’i tutuklu, 2’si adli kontrol uygulamasıyla tutuksuz 10 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk celsesi, sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasıyla başladı. Daha sonra sanıkların savunmasına geçildi. Yusuf Yılmaz, Emre Karcı ve Mustafa Maskan’ın savunmalarının ardından Avukat Erca Karaköse söz alarak, duruşmaya damga vuran talebini mahkeme heyetine iletti.

BUNLARI TALEP ETTİ
Karaköse, “Salonda gazeteci olduğunun öğrendik. Sanıkların mesleki açıdan zarar görmelerini önlemek için salondan çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu talebimizin reddi halinde kimlik tespitinin yapılarak yayın yasağı konulmasını istiyoruz” dedi.

1 SANIKTAN DA AYNI TALEP GELDİ
Karaköse’den sonra söz alan tutuklu sanık Hüdayi Kaplan da “Tutuklandıktan bir süre sonra daha bize ulaşmayan iddianameye dayanılarak yerel bir gazetede haber yayınlandı. Gazetecinin hukuk bilgisi yok. Biz tahliye olduktan sonra burada yaşamaya devam edeceğiz. Yapılacak haberler hayatımızı olumsuz etkileyebilir. Yayın yasağı konulması talebine ben de katılıyorum” ifadesini kullandı.

MAHKEME RET KARARI VERDİ
Cumhuriyet Savcısına bununla ilgili görüşü soruldu. Savcı, “Mahkemede söylenenler ile ilgili ses ve görüntü alma yasağı vardır. Bunun dışında haber yapma hakkı ve kamuya açıklığı prensibi dikkate alındığında talebin reddi; ayrıca duruşma salonu dışına çıkarılması talebinin de reddi kamu adına talep olunur” dedi.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, salonda bulunan tek gazeteci olan Denizlihaber.com Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal’ın dışarıya çıkarılması ve yayın yasağı konusundaki talepleri reddetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı