REKLAMI GEÇ

Tavas Belediye Başkanı FETÖ davasında ifade verdi

Tavas Belediye Başkanı FETÖ davasında ifade verdi

FETÖ/PDY’nin Tavas Çatı Davası’nda Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol tanık olarak dinlendi. İlk duruşmalarda ifade veren tüm sanıkların bir şekilde gündeme getirdiği Başkan Akyol, ortaya atılan “Sohbet hocasıydı” iddialarını reddetti, yalnızca dini sohbetlere katıldığını söyledi. Akyol, siyasete atıldığı süreçte yapılanmadan aday olmaması yönünde çok baskı gördüğünü söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2017 Pazartesi, 15:16

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Tavas Çatı Davası’ın 2. duruşması sürüyor. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28’i tutuklu 72 sanıklı davada Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol tanık olarak dinlendi.

“SOHBET HOCASI DEĞİLDİM”
Basından öğrendiği kadarıyla adının iddianamede sohbet hocası olarak geçtiğini ancak kesinlikle bunu reddettiğini belirterek ifadesine başlayan Başkan Akyol, “Öğretmenlik ve Milli Eğitim Müdürlüğü yaptım. Basından öğrendiğim kadarıyla iddianamede adım sohbet hocası olarak geçiyormuş. Milli Eğitim Müdürlüğü görevim sırasında böyle bir tercihim yok. Kimseye de tavsiye ve telkinde bulunmadım. Ancak din dersi öğretmeni olmam sebebiyle 2008 öncesi dini günlerde davetler almaktaydım. MHP’nin, Süleymancıların ve Hulusi Efendi Vakfı’nın davetlerine gittim. Ancak sohbet hocalığı iddiasını reddediyorum. Bu davetler tamamen dini konuların işlendiği etkinliklerdi. Peygamberimizle de ilgili sohbetler geçmiştir” dedi.

“BASKI GÖRDÜM”
2013 yılının Ekim ayında istifa ederek siyasete atıldığını, bu andan itibaren bu yapılanma tarafından kendisine aday olmaması için her türlü baskının yapıldığına ifade eden Tavas Belediye Başkanı Akyol, “Terör örgütü ve paralel devlet yapılanmasından yargılanan kişiler hakkında somut olarak bildiğim bir husus yok. Belediye başkanı olduktan sonra FETÖ’ye bağlı yerleri öğrendikçe bunlara referans olmayacağımı ifade ettim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı