REKLAMI GEÇ

Gezer’den PAÜSEM savunması

Gezer’den PAÜSEM savunması

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik açılan davanın ilk duruşmasında, dönemin PAÜSEM Müdürü Kudret Gezer de savunmasını tamamladı. Gezer, PAÜSEM’in başarılı çalışmaları nedeniyle rektörlük seçimlerinde pazarlık konusu haline geldiğini söyledi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2017 Salı, 17:01

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşması sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan ve ilk FETÖ davası olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 73’ü tutuklu toplam 115 sanık yargılanıyor. Hüseyin Bağcı ve Hasan Herken ve Hasan Kaplan’ın ardından, 2014 yılına kadar PAÜSEM Müdürlüğü yapan Kudret Gezer de savunmasını tamamladı. Gezer, iddianamede üzerine atılı suçların tamamını reddetti.

Çoğu akademisyen ve idari personelden oluşan sanıklar, FETÖ/PDY adına üniversitede örgütlenme içinde yer almak ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlarıyla yargılanıyor. Öğle saatlerinde Hasan Kaplan’ın savunmasını tamamlamasından sonra verilen aranın ardından savunma sırası Kudret Gezer’e geldi.

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yöneticilerinden olduğu iddia edilen ve 15 Temmuz öncesi 2014 yılına kadar PAÜSEM Müdürlüğü görevini yürüten Kudret Gezer hakkında, PAÜ’de örgütün başından beri yapılanmasına öncülük eden yöneticilerinden olduğu, 2007 seçimlerinde gizlice, 2011 yılında da açıkça Hüseyin Bağcı’nın rektör olması için örgüt adına çalıştığı iddiaları yer alıyor. Gezer için ayrıca, Hüseyin Bağcı’ya emrivaki yapacak kadar güçlü olduğu, genel sekreter olmak için karar hazırlattığı, PAÜSEM gelirlerinden örgüt adına himmet topladığı, kızını üniversiteye aldırmak için kadro açtırdığı iddiaları tanık ifadeleriyle de davaya konu olmuştu. Gezer’in telefonunda da Bylock tespit edildiği bildirildi.

Kudret Gezer, savunmasında tüm bu iddiaları reddetti. Gezer, “PAÜSEM’de başarılı çalışmalar yaptık. 150 bin lira bütçesi olan kurumu 2.5 milyon lira gelir elde eder hale getirdik. Bu durum göze battı. Hatta rektörlük seçimlerinde bile pazarlık konusu haline geldi. PAÜSEM’den, görevi bıraktığım 2014 yılına kadar üniversiteden başka hiçbir yere gelir aktarmadım. Ben ayrıldıktan sonra arkamdan iş çevirmişler. Okuyuculuk yaptığım, burs ve himmet topladığım iddiaları yalandır. Kızıma kadro açtırmadım. Çivril UBYO herkese açık bir ilan açmıştı. Sınava girdi, hakkıyla kazandı ve ataması akademik mevzuata uygun yapıldı. Hüseyin Bağcı’ya emrivaki yapmadım. PAÜSEM ile ilgili ihtiyaçları hep yazılı verdim. Hayatımda Bylock kullanmadım. Benim 2. el telefon kullandığım da olmuştur. Önceki sahipleri ne yaptı bilemem” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı