REKLAMI GEÇ

Avukatlar Davası’nda tahliye yok

Avukatlar Davası’nda tahliye yok

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki hukuk yapılanmasına yönelik açılan davanın ilk duruşması tamamlandı. Mahkeme, 8 sanık hakkındaki tutukluluk kararının devamına, tutuksuz 2 sanık hakkındaki adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına karar verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ocak 2017 Çarşamba, 23:16

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan Avukatlar Davası’nda ilk duruşma, 2 celseyle tamamlandı. 8’i tutuklu, 2’si tutuksuz 10 sanıklı davanın bugünkü celsesinde 4 sanık daha dinlendi. Davanın dinlenemeyen tek tanığı başka bir ildeki cezaevinde tutuklu bulunan Hüdayi Kayhan oldu.

2. CELSE 12 SAAT SÜRDÜ
Sabah saat 10.15’te başlayan ve akşam saat 22.20’de tamamlanan duruşmada, iddia makamının talepleri, sanıklar ve avukatlarının savunmalarını yapmalarının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

TAHLİYE ÇIKMADI
Mahkeme heyeti, 15 dakikalık aranın ardından salondaki yerini aldı ve Mahkeme Başkanı, verilen ara kararı açıkladı. Mahkeme, Yusuf Yılmaz, Emre Karcı, Mustafa Maskan, Muhammet İkbal Çil, Hüdayi Kaplan, Muammer Güler, Özcan Aksoy ve Hüdayi Kayhan ile ilgili tahliye taleplerinin reddine, tutuksuz sanıklar Kadir Kurucu ve Ersan Teke hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi.

TEDBİRLER KALDIRILDI
Ayrıca; sanıkların banka hesapları, maaşları ve araçları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına, mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasıyla ilgili talebin reddine karar verildi.

İkinci duruşmanın da 22 Mart’ta Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacağı açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı