REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davaları gardiyanlarla devam ediyor

FETÖ/PDY davaları gardiyanlarla devam ediyor

Denizli D Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu’nda infaz koruma memuru, şoför ya da sosyolog olarak görevliyken FETÖ/PDY üyeliği iddialarıyla haklarında dava açılan 16’sı tutuklu 29 sanığın yargılanmalarına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2017 Salı, 12:40

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın resmi kurumlar içindeki örgütlenmesine yönelik davalar, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan mahkemelerde devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası mesleklerinden ihraç edilen ve gözaltı sürelerinin ardından tutuklanan infaz koruma memurları, savunmalarını yapmak için Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildi.

Denizli D Tipi Cezaevi’nde görevliyken, haklarında FETÖ/PDY’ye destek olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak iddialarıyla dava açılan ve aralarında infaz koruma memuru, katip, baş memur, öğretmen, şoför, sosyolog, teknisyen ve idari memur gibi kamu çalışanları Ahmet Boztaş, Ayla Sürücü, Dursun Yusuf Yalçın, Esra Bekle, Gazi Köse, Gürsoy Uluçam, Halil Taş, Halim Yılmaz, İbrahim Özer, İbrahim Türkcan, Nasuh Özen, Okan Yakut, Pembe Leyla Okkay, Tuncay Özen, Ümit Muza, ve Ümran Kına’nin yer aldığı 16’sı tutuklu toplam 29 sanığın yargılanmalarına sabah saatlerinde başlandı.

Tutuklu sanıklar, görev yerleri olduğu için Denizli D Tipi Cezaevi yerine, İzmir, Burdur, Aydın gibi illerdeki cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Sabah saatlerinde bu üç ilden getirilen sanıklar için ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Duruşmaya sanık, sanık yakınları ve avukatları alındı. Sanıklardan Ahmet Boztaş, Ümit Muza. ve Gazi Köse, Burdur E Tipi Cezaevi’nden, Gürsoy Uluçam. ise İzmir Menemen Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Mahkeme Başkanı’nın dava ile ilgili iddianameyi sanık ve avukatlarına okumasından sonra savunmalara geçildi. Telefonlarına Bylock indirdikleri MİT raporu ile belirlenen tutuklu sanıklar, iddianamedeki üzerlerine atılı suçları reddediyor. Sanıkların savunmalarını tamamlamasının ardından davanın tanık ve gizli tanıklarının dinlenmesine geçilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı