REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davalarında sıra Acıpayamlılarda

FETÖ/PDY davalarında sıra Acıpayamlılarda

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Acıpayam yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen ve haklarında silahlı terör örgütü üyeliği suçlamaları bulunan 22’si tutuklu toplam 36 sanığın yargılaması başladı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 27 Mart 2017 Pazartesi, 16:00

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davanın ilk duruşmasında sanıkların kimlik tespiti aşaması tamamlandı, iddianame taraflarına okundu ve savunmalarına geçildi.

Aralarında 2 tutuklu ve ikisi tutuksuz 4 bayan sanığın da bulunduğu duruşmada Mahkeme Başkanı savunmaları soru-cevap şeklinde alıyor. Mahkeme Başkanı sanıklara öncelikli olarak FETÖ/PDY’nin yayın organları Zaman Gazetesi, Sızıntı ve Aksiyon gibi dergilere abonelik, Bylock kullanımı, Bank Asya hesapları, sanıkların yurt dışı giriş çıkışları, sohbet toplantılarına katılıp katılmadıkları konularında sorular yöneltiyor.

Duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ilk savunmalarında suçlamaları reddetti. Çoğunluğunu Acıpayam esnafı ve kamu görevlilerinin oluşturduğu sanıklar, örgüte ait gazete ve dergilere abonelikleri olmamasına rağmen ücretsiz olarak bırakıldığını belirttiler. Bu arada Ömer Cansız isimli tutuklu sanığın avukatı Mahkeme Heyetine, sanıkla tartıştıkları gerekçesiyle istifa dilekçesini sundu. Sanık Ömer Cansız bu nedenle bugün savunmasını yapamadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı