REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY işadamları davasında ara karar verildi. 22 tahliye var

FETÖ/PDY işadamları davasında ara karar verildi. 22 tahliye var

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılamanın 2. duruşması tamamlandı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 haftayı aşkın bir süredir devam eden duruşmanın ara karar aşaması, sanık avukatlarının savunmalarının uzaması nedeniyle bugüne kalmıştı. Mahkeme heyeti beklenmedik bir karar vererek 22 sanığın tahliyesini kararlaştırdı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 15 Mart 2017 Çarşamba, 13:58

Sanık ve avukatlar bugünkü savunmalarında da özellikle Bylock kullanımı ve DİAD üyelikleri üzerinde yoğunlaştı. Bu iki unsurun tek başına tutuklama kararı olamayacağı, somut delil ortaya konmadıkça müvekkillerin tahliye edilmeleri gerektiği belirtildi. Kurulduğunda GETİAD iken ismi Denizli İşadamları Derneği (DİAD) olarak değiştirilen derneğe üyeliklerin ya teşvik ya da ticareti geliştirme kaygılarıyla gerçekleştiğini, bu derneğe üye olan herkesin terör örgütüne üyelikle suçlanmasının anlamsız olduğu görüşü ağır bastı. Tanık ve gizli tanık beyanlarının somut delillere dayanmadığını belirten sanık avukatları, müvekkillerin bazı duyumlarla atılan iftiralar yüzünden 8 aydır tutuklu ve ailelerinden uzak kalmalarına, birçoğunun iflasına neden olduğunu söylediler.

22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığı olan davanın 2. duruşmasında bugün son celse oturumu yapıldı. İddianame sıralamasına göre son celseye kalan üç sanık avukatının savunma ve taleplerinin alınmasından sonra Mahkeme Başkanı ara karar görüşmesi için duruşmaya bir saat ara verdi.

SÜRPRİZ TAHLİYELER
Duruşmada bugün kimse tahliye beklemiyordu. Ancak 2 saate yakın süren aranın ardından Mahkeme Başkanı 31 maddeden oluşan ara kararı okumaya başladı. Sanıklar, avukatları ve yakınları nefeslerini tutarak beklerken, mahkeme başkanı, Adem Oklu, Adnan Pekdemir, Ahmet Özkan Haybat, Ali Ayrancı, Bilal Gören, Cavit Özer, Habip Yıldız, Hüseyin Moralıoğlu, İshak Kalkan, İskender Damgacı, Mesut Gören, Hilmi Yavaşlar, Mehmet Sağlam, Osman Kiriş, Osman Refik Esmek, Sezai Günalp, Veli Yağcı, Volkan Kartlı, Fehmi Demirten, Özkan Atik ve Veli Aytuğ’un tahliyesine karar verdi. Tahliye kararı verilen isimlere adli kontrol ve yurt dışı yasağı getirildi. Ayrıca diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve firari sanıkların yakalanma konusundaki infazın yerine getirilmesinin beklenmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından salonu tıklım tıklım dolduran sanık yakınları büyük sevinç yaşadı.

TANIKLAR DİNLENECEK
Dava, 2. duruşmada tanıkların dinlenmesi amacıyla 5 Temmuz 2017 tarihine ertelendi. FETÖ/PDY’nin finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarının aleyhine ifade veren 9’u gizli, 20 dolayında tanık olduğu biliniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı