REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY işadamları davasında ara karar verildi

FETÖ/PDY işadamları davasında ara karar verildi

FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarıyla yargılanan 67 işadamı hakkında ara karar verildi. Mahkeme Başkanı, savcının ‘tutuklulukların devamı’ talebine uydu ve ara kararında tahliye vermedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2017 Perşembe, 20:05

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları ve silahlı terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla 67 işadamının yargılandığı davanın 2. duruşması tamamlandı. Ara kararla sonuçlanan duruşmada tahliye kararı çıkmadı.

Denizli 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması 26 Şubat’ta başlamış ve 43’ü tutuklu 67 sanığın savunması dinlenmişti. 43’ü tutuklu, toplam 67 sanığı olan davanın ilk duruşmasında 43 tutuklu sanıktan 13’ü tahliye edilmişti.

5 Temmuz’da başlayan 2. Duruşmada ise 6’sı gizli, 20’si açık olmak üzere 26 tanık dinlendi. Avukatların ve sanıkların taleplerinden sonra Mahkeme Başkanı değerlendirmede bulunmak üzere duruşmaya 30 dakika ara verdi. Mahkeme Başkanı aranın ardından açıkladığı ara kararda, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

FETÖ/PDY İşadamları yapılanması davasının bir sonraki duruşması 9 Ağustos 2017’de başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı