REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY PAÜ Davası’nda tahliyeler var

FETÖ/PDY PAÜ Davası’nda tahliyeler var

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında Mahkeme Heyeti’nin ara kararı öncesi Savcı 4 tahliye talep etmişti. Ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı, savcının talepleri dışında bir sanığı daha tahliye etti. Ara kararda 5 sanık tahliye edilmiş oldu.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2017 Cuma, 17:55

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında 115 sanığın savunmaları tamamlandı. 23 Haziran’da başlayan davanın ilk duruşmasında 3. kez ara karar verildi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan ve ilk FETÖ davası olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 67’si tutuklu toplam 115 sanık yargılanıyor. 13 Haziran’da başlayan ve Çoğu akademisyen ve idari personelden oluşan sanıklar, FETÖ/PDY adına üniversitede örgütlenme içinde yer almak ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlarıyla yargılanıyor. Sanık savunmalarının tamamlandığı davada bugün savcının mütalaasından sonra avukatlar savunma yaptı. Mahkeme Başkanı ara kararı oluşturmak için duruşmaya 15 dakika ara verdi.

Mahkeme Heyeti aranın ardından, savcının mütalaasında talep ettiği 4 tahliye isteğine uyarak Mustafa Öztaş, Fikri Türk, Bayram Şahal ve Yunus Emre Tanış’ı tahliye etti. Ayrıca Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan Uğur Öğülmüş de tahliye edilen isimler arasında yer aldı.

Davanın başladığı tarih olan 23 Haziran’dan bu yana verilen ilk ara kararda 5 tutuklu sanık tahliye edilmiş, savcının itirazı üzerine verilen ikinci ara kararda 6 sanık tahliye edilmiş ve eski rektör Hüseyin Bağcı ile birlikte 3 sanık tutuklanmıştı.

Mahkeme Başkanı, ara karardan sonra duruşmaya iki hafta ara verildiğini açıkladı. Pamukkale Üniversitesi davasında bundan sonraki aşamada tanıklar dinlenecek. Davanın gizli ve açık olmak üzere 40 tanığı olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı