REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’de davasında işadamlarını yargılaması sürüyor

FETÖ/PDY’de davasında işadamlarını yargılaması sürüyor

FETÖ/PDY’ye finansal destek sağlamakla ve terör örgütü üyesi olmakla suçlanan işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. Mahkemede ifade veren sanıklardan Sağlam Tur’un sahibi Mehmet Sağlam, “Fetullah Gülen ile adımın yan yana alınması gurur kırıcıdır. Terör örgütüne bir kuruş verdiğimi ispatlasınlar kendimi Çınar’da yakarım” diye ifade verdi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 2 Mart 2017 Perşembe, 14:44

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddialarıyla terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanan işadamlarına yönelik davanın ilk duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren duruşmanın 4. celsesinde üç sanık savunmalarını tamamladı.

Turgut Özal’a hayranlığı nedeniyle oğlunun adını Turgut koyan, arkadaşının oğlunun adının da Özal olmasını sağlayan işadamı olarak tanınan Mehmet Hilmi Yavaşlar, Denizli’de bir çok okulun ve kurumun servis hizmetlerini yapan Sağlam Tur’un sahibi Mehmet Sağlam ve Diş Hekimi Levent Güleryüz, yarım gün süren bugünkü celsede savunmalarını yaptı.

Duruşma başlamadan önce bazı sanıkların küçük bebekleri ve torunlarını kucaklarına almalarına izin verildi. Duruşma salonunda çocukları ve torunları ile kucaklaşan sanıklar duygusal anlar yaşadı.

YAVAŞLAR: “DARBEYİ DESTEKLEMEM MÜMKÜN DEĞİL”
Denizli’de Anavatan Partisi’ndeki siyasi geçmişi ve Turgut Özal’a yakınlığı ile tanınan, şu an kardeşi Alaaddin Yavaşlar ile birlikte FETÖ/PDY üyeliğinden tutuklu olan Mehmet Hilmi Yavaşlar, 1960 ve 1980 darbelerinde ülkenin neler kaybettiğini gören biri olarak darbeyi desteklemesinin mümkün olmadığını belirtti.

Yavaşlar savunmasında, “1982’de ANAP’a üye oldum ve il sekreterliği yaptım. Ömrümde 5 kez yurtdışına çıktım. Bunlar Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin organizasyonlarında yapılan seyahatlerdi. Üç seyahatim Cumhurbaşkanının bulunduğu seyahatlerdi. Asgana, Mısır, Kırgızistan’a yapılan bu seyahatler yatırımlarımı artırmak ve ülkenin işsizlik sorununa çözüm olmaktan başka amaç taşımıyordu. DİAD üyeliğim doğrudur. Terör örgütü üyeliği iddialarını reddediyorum. Hakkımda ithamda bulunan tanıkları tanımam. Bank Asya’da hesabım olmamakla birlikte cemaatle de hiçbir alakam yoktur” dedi.

KENDİMİ YAKARIM!
Servergazi ilkokulu ile birlikte Denizli’de birçok okula ve kuruma ulaşım servisi hizmeti veren, yurt içi ve yurt dışı tur organizasyonları ile bilinen Sağlam Tur’un sahibi Mehmet Sağlam da terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklu sanık olarak mahkemede savunma yaptı. Evinde yapılan aramalarda Fethullah Gülen’e ait kitap ve CD’ler ele geçirilen Sağlam, bu eşyaların öğrencilerin serviste unuttuğu eşyalar olduğunu öne sürdü, “Okullar kapalı olduğu için iade edemedik, evde tutmak zorunda kaldık” dedi.

FETÖ terör örgütünün Denizli’deki sivil ayağı olarak görülen DİAD üyeliği sorulan Mehmet Sağlam, “Bu derneğe üyelik başvurum olmadı. Aidat da ödemedim. Dernekler masasında gördüğüm kadarıyla mesleğimi de nakliyeci olarak yazmışlar. Ben zor şartlar altında kazandığım çoluğumun çocuğumun rızkını talimatla birine verecek biri değilim. Fethullah Gülen’in yanına hiç gitmedim. Böyle bir hainle adımın yan yana anılması benim için gurur kırıcıdır. Bir terör örgütüne bir kuruş verdiğim ispatlansın, kendimi 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yakarım. Servergazi İlkokulu’nun servisini yaptığım doğrudur. Benim servisçiliğini yaptığım bu okullara devlet düne kadar destek veriyordu. Bu okullara giden öğrencilerin velileri hakim, savcı, bürokrat, vali ve kaymakamlardır” dedi.

GÜLERYÜZ: “VİZE SONUNU NEDENİYLE OKUL DEĞİŞTİREMEDİK”
Günün son savunmasını tutuklu sanık Diş Hekimi Levent Güleryüz yaptı. Zaman gazetesi aboneliği, örgüte yardım, burs sağlamak gibi iddialarla terör örgütü üyesi olmakla yargılanan Güleryüz, hakkındaki iddiaları reddetti. Yaklaşık iki yıldır eşi ve çocuklarının ABD’de olduğunu, bu ülkede çocuklarının eğitim gördüğü okulun cemaate ait olduğunu sonradan öğrendiğini belirten Güleryüz, “Çocuklarımı başka bir okula aldırmak istedim ancak önümüze vize engeli çıktı. Okulu değiştirebilmemiz için vizenin yenilenmesi gerekiyordu. Bu zaman aldı. Sorun çözülünce çocuklarım devlet okuluna geçti. Zaman Gazetesi’ne aboneliğim yok. Muayenehaneme Türkiye ve Star Gazeteleri gelirdi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı