REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’den 26 polise Bylock tutuklaması

FETÖ/PDY’den 26 polise Bylock tutuklaması

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) haberleşme programı Bylock’u kullandıkları iddiasıyla yakalama kararı çıkarılan 31 polisten 28’i gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 26’sı tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2017 Salı, 16:09

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü polislere yönelik Bylock operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen 2017/1371 ve 2017/1435 sayılı soruşturmalar kapsamında; FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne ait gizli yazışma programı Bylock kullandığı tespit edilen ve Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirlere ilişkin KHK’lar ile kamu görevinden çıkartılan Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 31 kişiden 28’inin yakalandığını açıklayan Cumhuriyet Başsavcılığı, sorgusu tamamlanan zanlıların Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiğini bildirdi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 26’sının tutuklandığının belirtildiği açıklamada, 2 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, firarda olan 3 emniyet mensubunun yakalanması için soruşturmaların devam ettiğini bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı