REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin işadamları davası sürüyor

FETÖ/PDY’nin işadamları davası sürüyor

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılamanın ilk duruşması tamamlanamadı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 27 Şubat Pazartesi günü başlayan ilk duruşmada ara karar yarın verilecek.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 14 Mart 2017 Salı, 22:07

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY’nin finans ayağı davası sürüyor.

27 Mart’ta başlayan ve iki haftadır devam eden davanın ilk duruşması bu gece de tamamlanamadı. Sanıkların savunmalarını tamamlamalarının ardından iddia makamının talepleri alındı. Davanın savcısı tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Daha sonra ara karar öncesi sanık avukatlarının savunma ve talepleri dinlendi. Sanık avukatları daha çok Bylock kullanmanın tek başına tutuklama nedeni olamayacağı, darbe girişiminin whatswap ile yapıldığını ileri sürdü.

Ayrıca, sohbet toplantısı düzenlediği iddia edilen sanıkların bunun hangi tarihlerde yaptığına dair hiçbir somut delilin olmadığını savundular.

Sanık avukatlarının son sözlerinin uzaması üzerine mahkeme başkanı duruşmayı saat 22.10’da bitirdi ve kararın sabah başlayacak son celsede açıklayacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı