REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin arama ve temizlikçisi olduğu iddia edilen zanlı savunma yaptı

FETÖ/PDY’nin arama ve temizlikçisi olduğu iddia edilen zanlı savunma yaptı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığı var.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 8 Mart 2017 Çarşamba, 09:33

Davanın en sıra dışı iddialarıyla yargılanan Türkçe Öğretmeni Abdurrrahman Kaplan, hakkındaki örgüt adına evlerde arama yapma izni olan ve şirket bilgisayarlarında delil yok etme gibi temizlik işleri yaptığı iddialarını yanıtladı.

ÖRGÜT ADINA EVLERİ ARAYABİLİYORMUŞ
FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği kapsamında yargılanan Kaplan’ın, örgütten aldığı olağanüstü yetkiyle üst düzey yöneticilerin ev ve işyerlerinde bile arama yapabildiği, suç unsuru oluşturabilecek dijital ve bilgisayar delillerini temizlediği, yine bilgisayar temizliği yaptıktan sonra yakalandığı iddia ediliyor.

BYLOCK ÇIKTI
Emniyet Müdürlüğü’nden gelen son tespit raporunda Baylock kullandığı iddia edilen Abdurrahman Kaplan, hakkındaki suçlamalara karşı savunmasını tamamladı. 2015 yılında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığını ancak Adliyeye bile çıkarılmaya gerek duyulmadan serbest bırakıldığını, 15 Temmuz’dan sonra ise aynı iddialarla tutuklandığını belirterek savunmasına başlayan Kaplan, “Bir yıl içerisinde ne oldu da tutuklandım. Silahlı ya da silahsız hiç bir örgüte üye değilim. T.C. vatandaşı, Milli Eğitim personeli, bir öğretmen ve bir babayım. Ev ve işyerlerinde aramalar yaptığım, üst düzey örgüt yöneticileriyle irtibatlı olduğum, bilgisayarlarındaki delilleri yok ettiğim iddia edilmiş. Ben bilgisayar uzmanı değilim. Bu konuda eğitim de almadım. Bu iddialara somut deliller konulmalıdır. Çelikkol Petrol’ün karşısında yakalandığım ve bu şirketin bilgisayarlarında temizlik yaptığım doğru değildir. Ben Çelikkol Petrol’ün karşısında değil, en az 3 km. Uzağında yakalandım. Sadece tabletimde bulunan ve herkesin kullandığı bir program yüzünden 8 aydır tutukluyum” dedi.

ÖRGÜT İMAMININ EŞİ SAVUNMA YAPTI
Cuma günü ara karar aşamasına gelmesi beklenen davada Abdurrahman Kaplan’ın ardından Ali Çelikkol ve FETÖ/PDY’nin Denizli İmamı olduğu iddia edilen Fuat Yıldırım’ın tutuksuz yargılanan eşi Türkan Yıldırım savunma yaptı.

Telefonunda kroki bulunduğu, ele geçirilen flaş bellek incelemelerinde örgütle bağlantılı olduğu, sohbet toplantıları düzenledikleri iddia edilen Türkan Yıldırım, polisteki ifadesini kabul etmedi, baskı altında ifade verdiğini öne sürdü.

Yıldırım, “Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. 15 Temmuz darbe girişimini ben de herkes gibi medyadan öğrendim. Bize bugünleri yaşatanların Allah belasını versin. Telefonumda kroki bulunduğu iddia ediliyor. Her yıl rutin olarak öğrenci velilerini ziyaret ederim. Bu kroki değil, velilerin fotoğraf ve isimleridir. El konulan 4 flaş bellekteki bilgiler 15 Temmuz öncesine aittir ve derslerle ilgili kaynak olarak indirdiğim bilgilerdir. Ezgiler, ilahiler, çocuk şarkıları. Telefonumda tespit edilen ‘Uyannn Uyannnn’ şeklindeki program da namaz saatlerini haber veren alarmdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı