REKLAMI GEÇ

İlk ifadeyi Habip Yıldız ağlamaklı bir şekilde verdi

İlk ifadeyi Habip Yıldız ağlamaklı bir şekilde verdi

Fetulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) işadamları ayağına yönelik açılan dava başladı. Kimlik tespitlerinin ardından başlayan davada ilk ifadeyi Kızılay Denizli Şube Başkanı Habip Yıldız verdi. Terör örgütü üyeliği ile suçlanan Yıldız, ağlamaklı bir şekilde titreyerek verdiği ifadede suçlamaları kabul etmedi, “Izdırap içindeyim” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2017 Pazartesi, 13:16

Denizli kamuoyunun en çok merak ettiği davalardan biri olan FETÖ/PDY’nin işadamlarına yönelik yargılama başladı. Sabah erken saatlerde tutuklu sanıkların mahkeme salonuna getirilmesinin ardından kimlik tespitleri yapıldı.

Sanık ve avukatlarının kimlik tespitlerinin ardından iddianame okunmadan yargılamaya geçildi. Sanıkların ifade vermeye başlamasıyla iddianamedeki kendileriyle ilgili bölümler okunacak.

İLK İFADEYİ HABİP YILDIZ VERDİ
Terör örgütü üyeliği ile suçlanan Kızılay Denizli Şube Başkanı Habip Yıldız, ifadesini ağlamaklı bir şekilde, titreyerek verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Yıldız, “15Temmuz’da Gökçeada’da tatildeydim. Sonrasında oğlum aradı ve arandığımı söyledi. Ben de hemen gelip teslim oldum. 2007’den beri Kızılay Şube Başkanıyım. İddianamede geçtiği üzere DİAD’a başvurum olmadı ve üye değilim. Gizli tanık Battal’ın ifadesinde adım geçmemektedir. DİAD’a üye olmamama rağmen dernekten beni aradılar ve aidat borcum olduğunu söyleyip icra göndereceklerini aktardılar. Bank Asya konusunda ise kredi kartım vardı. Otoban girişlerinde okutulduğu için avantajlı olmasından dolayı kabul ettim. İddianamedeki suçlamaları kabul etmiyorum. Zaman aboneliğimi hatırlamıyorum. Her gün 3-4 gazete alırdım. İddianamede geçen bazı kişilerle bazı otellerde kaldığım doğrudur. Ancak Afyon Güral Otel’de kaldığıma yönelik tespitin sehven yazıldığını düşünüyorum. O otele hiç gitmedim. Ben devlet hiyerarşisini yıpratacak hiç bir olumsuz davranış içinde olmadım. Kimseden emir almam. Aklımı ve vicdanımı satmadım. Memleketin selameti için canımı feda etmem gerekiyorsa yaparım. Şu anki durumum canımı vermekten öte ızdırap halinde olmamdır” dedi.

“TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA DEVLET BÜYÜKLERİ DE KATILDI”
Sanık Habip Yıldız’a ifadesinin ardından bazı avukatlar tarafından meclis başkanı olması nedeniyle Ticaret Odası seçimleri ve Türkçe Olimpiyatları soruldu. Evinde yapılan aramalarda Türkçe Olimpiyatları ile ilgili CD’ler ele geçirilen Yıldız, “2014 yılına kadar devlet büyükleri de bu etkinliklere katılmıştır. Bunlar bakan düzeyinde de olmuştur” dedi.

“SEÇİMLERDE TAVSİYE VE TELKİN ALMADIM”
Yıldız Ticaret Odası yönetim kurulunun oluşturulması sırasında siyasi telkin ve tavsiye alıp almadıkları sorusuna da, “Ben böyle bir telkin ya da tavsiye almadım. Necdet Özer’ in alıp almadığını bilemem” dedi.

İLK DURUŞMA TAMAMLANDI
FETÖ/PDY’nin işadamlarına yönelik yargılama, darbeci askerlerin duruşması ile birlikte yürütüldüğü için kısa sürdü. Mahkeme Başkanı, sanık Habip Yıldız’ın ifadesinin alınmasının ardından duruşmayı tamamladı. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi öğleden sonraki bölümde askerlerin yargılamasına devam edecek. İşadamları duruşması ise 28 Şubat Salı günü saat 09.00’da görülecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı