REKLAMI GEÇ

Gözaltına alınan FETÖ’nün “Mahrem İmam”ları adliyeye sevk edildi

Gözaltına alınan FETÖ’nün “Mahrem İmam”ları adliyeye sevk edildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 26 Nisan’da gözaltına alınan “Mahrem İmam”lardan 16’sı adliyeye sevk edildi. “Mahrem “İmam”lar, hakim karşısına çıkarılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2017 Salı, 13:00

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Mahrem İmam” operasyonları kapsamında 26 Nisan’da çoğunluğu öğretmenlerden oluşan 50 FETÖ/PDY zanlısı hakkında gözaltı kararı alınmış, birbiri ardına gerçekleştirilen baskınlar ile gözaltı işlemleri uygulanmıştı.

26 Nisan’dan bu yana Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan “Mahrem İmamlar”dan soruşturması tamamlananlar, bu sabah saatlerinden itibaren adliyeye sevk edilmeye başlandı.

FETÖ’nün kripto yapılanmasını oluşturdukları öne sürülen “Mahrem İmam”ların örgüt içinde etkisinin büyük olduğu öne sürüldü. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi süreci ve sonrasında kendilerini gizleyen bu yapılanma, FETÖ içinde “doktor” olarak da adlandırılıyor. Bu kişilere doktor denilmesinin bir nedeni de örgüt üyelerine sadakat tedavisi uygulamaları.

Örgütün kilit noktasını oluşturan “Mahrem İmam”ların 16’sı adliyeye sevk edilirken, diğerleriyle ilgili işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı