REKLAMI GEÇ

15 Temmuz Anıtı açıldı

15 Temmuz Anıtı açıldı

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ), 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin isimlerinin yazılı olduğu anıtın açılışı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2017 Cumartesi, 10:48

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında PAÜ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, 15 Temmuz darbe girişimi konulu bir panel düzenlendi. Prof. Dr. Kasım İnce, Prof. Dr. Aliyar Demirci, Prof. Dr. Süleyman İnan ve Doç. Dr. Güven Çeğin, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin sürecini ve perde arkasını ele aldı.

Ardından kampüs alanında bulunan amfide, şehitler için Kuran’dan dualar okundu. Sonrasında ise anıtın açılış törenine geçildi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler açılışa katıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Meydanı adı verilen alanda, ay-yıldızlı Türk bayrağıyla kaplanan anıt, kurdele kesimiyle açıldı. Törenle açılan 15 Temmuz Anıtı’na vatandaşlar yoğun ilgi göstererek anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anıtın projesini hazırlayan Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü öğretim üyesi Barış Bozok, “Proje Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın talebiyle başladı. Talep üzerine bende projeyi hazırladım. Anıtta 248 şehidimizin isminin tamamı yer alıyor. Proje aşaması 1 hafta sürdü. Yapım aşamasını da 17 günde tamamladık. Anıtımız mermer malzemeden yapıldı. İşlemeleri ise polyester şeklinde rölyeften oluşuyor. Anıtımız 3 metre uzunluğa, 5 metre genişliğe sahip” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı