REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Valisi, başkanı, vatandaşı hepsi de ‘Darbeye hayır’ dedi

Denizli’nin Valisi, başkanı, vatandaşı hepsi de ‘Darbeye hayır’ dedi

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Delikliçınhar Meydanı’nda yapıldı. Vali Karahan, “Allah 15 Temmuz’u bir daha bu millete yaşatmasın” darken, Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, “Bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk” diye konuştu. Sivil toplum örgütleri adına konuşan Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “. 15 Temmuz’u unutmayalım ki; Türk Milleti olarak her daim birlik ve beraberlik içinde güçlü, iri ve diri olalım” diye konuştu.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2017 Pazar, 00:57

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda bekleyiş sürerken, Denizli protokolü de konuşmalar yaptı. Delikliçınar’daki etkinliğe Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, sivil tkoplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UĞUR ERDOĞAN KONUŞTU
Kürsüye ilk çıkan sivil toplum örgütleri adına Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan oldu. Erdoğan, “15 Temmuz’da yaşadığımız ihanet girişiminin bir ibret vesikası olarak nesiller boyu toplumsal hafızamızda muhafaza edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 15 Temmuz’u unutmayalım ki; Türk Milleti olarak her daim birlik ve beraberlik içinde güçlü, iri ve diri olalım. Bu nedenle biz de Denizli Ticaret Odası olarak 15 Temmuz etkinliklerine güçlü şekilde katkı koymaya çaba gösteriyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizler var oldukça, 15 Temmuz ruhunu nesilden nesile aktarmak için mücadele edeceğiz” dedi.

ZOLAN KONUŞTU
Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ise, kürsüde yaptığı konuşmada, “Ülkemizdeki hür demokrasi düzenine, temel hak ve hürriyetlere yönelik 15 Temmuz 2016 Silahlı Darbe Teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edildi. Denizlililer olarak, 15 Temmuz gecesi bizler de vatan haini FETÖ’ye karşı tek ses tek yürek olup, şer odaklarına karşı dimdik durduk. Yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarında sokaklara çıkıp, cadde ve meydanları hainlere teslim etmedik. 97 yıl sonra Denizli Sancağı yine bağımsızlık mücadelemizin simgesi olurken; çocuğundan yaşlısına yüz binlerce kahraman Denizlili, milli iradeye, milletin adamlarına ve vatanına sahip çıktı. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Denizli’mizde de vatanın ve bayrağın bağımsızlığını koruma adına tarihi destanlar yazıldı. Vatansever kardeşlerimizle birlikte 550 darbeci komandonun Çardak Havalimanı’ndan Ankara’ya ulaşmasına izin vermeyerek cuntacıların darbe planlarını alt üst ettik. Sizlerin izinde ‘Hakimiyet Milletindir’ diyerek milli iradeye sahip çıktık. Elimizde bayrağımız, dilimizde duamız, yüreğimizde vatan sevgimiz ile bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk” diye konuştu.

VALİ KONUŞTU
Denizli Valisi Hasan Karahan’da gecede konuşma yaptı. Hasan Karahan, “Bu topraklarda ne zaman sıkıntı olsa her defasında vatanımıza sahip çıktık. Her anlamda gelişip büyüyerek 2023 hedeflerine kararlı adımlarla hızla koşan ülkemizin bu koşusu, 2016 yılının 15 Temmuz’unda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimiyle engellenmek ve bin yıldır Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla can bulan coğrafya parçalanmak istenmiştir. Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu kahraman topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı duran Aziz Milletimiz; canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından meydan yavaş yavaş boşalmaya başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı