REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY 2. İşadamları Davasında tahliyeler var

FETÖ/PDY 2. İşadamları Davasında tahliyeler var

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla 2. dalga operasyonlarda yakalanan 145 esnaf ve işadamının yargılandığı davanın ilk duruşmasında ara karar verildi. 3.5 saatlik aranın ardından 73 maddelik ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı 8 kişi hakkında tahliye kararı verdi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2017 Cuma, 19:03

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Denizli’de örgütün finans ayağını oluşturdukları iddiasıyla işadamlarına yönelik gerçekleştirilen 2. dalga operasyonlarda yakalanan ve gözaltı süreleri sonrasında tutuklanan, aralarında işadamı, esnaf ve çalışanların bulunduğu toplam 145 kişinin yargılanmasında ara karar verildi. 73 maddelik ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı 8 kişi hakkında tahliye kararı verdi.
EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamanın ilk duruşması, sanık ve tanık sayısındaki fazlalık nedeniyle bir ay sürdü. 87’si tutuklu, 42’si firar olmak üzere toplam 145 sanığı olan davanın ilk duruşmasında son celse bugün yapıldı.

SINIRLI SAYIDA İZLEYİCİ ALINDI
Sanıklar, duruşmanın yapılacağı EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne cezaevi araçları ve özel otobüslerden oluşan konvoyla getirildi. Sanık yakınları sabah erken saatlerden itibaren EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nin çevresinde tutuklu yakınlarını görebilmek için kalabalık oluşturdu. Yer sıkıntısı nedeniyle duruşma salonuna sanık yakınlarının bir kısmı alınabildi.

MADDELİK ARA KARAR
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na üye olmak, örgüte finans sağlamak, örgüt içerisinde iletişim kurmak amacıyla kullanılan gizli Bylock programını kullanmak, KHK ile kapatılan derneklere üye olmak, yönetimlerinde yer almak, sohbet toplantıları düzenlemek gibi iddialarla yargılanan sanıkların, örgütün dernek, şirket, okul ve dershanelerinde birlikte hareket ettikleri de iddianamede yer alıyor. 2 Mayıs’ta başlayıp bugün sona eren ilk duruşmada bir ay boyunca sanıkların savunmaları dinlendi, tanıkların ifadelerine başvuruldu. Bir haftadan bu yana sanık ve avukatların taleplerinin dinlendiği duruşmaya, ara karar öncesi 3.5 saatlik ara verildi.

TAHLİYE OLAN SANIKLAR
Bylock içeriklerinin istenmesi ve savunması alınan sanıkların malvarlıkları ve banka hesapları üzerindeki tedbirin kaldırılmasını da içeren ara kararda, İbrahim Tüysüz, Fatih Güner, Tufan Kuru, Ali Usul, Bilal Erşahin, H. Kübra Çelikbilek, Nazife Turhal ve Şenay Sönmez’in tahliye kararı açıklandı. Tahliye olan sanıkların yakınları salonda sevinç gözyaşları döktü. Duruşma 30 ekim 2017 tarihine ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı