REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davalarındaki Bylock yazışmalarında Zekeriya Öz yorumları

FETÖ/PDY davalarındaki Bylock yazışmalarında Zekeriya Öz yorumları

Ergenekon davaları ve 17-25 Aralık sürecinin öne çıkan isimlerinden olan ve meslekten ihraç edildikten sonra yurtdışına kaçan dönemin özel yetkili savcısı Zekeriya Öz’ün adı, FETÖ/PDY yapılanmasının haberleşme aracı Bylock’ta da ön plana çıkıyor. Yazışmalarda Öz’ün neden kaçak olduğu sorgulanıyor ve spekülatif yorumlar yapılıyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2017 Cuma, 12:10

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik açılan ve 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanan M.G. ve F.T.’ye ait olduğu anlaşılan Bylock yazışmalarında Zekeriya Öz ile ilgili yorumlar dikkat çekici.

Bu iki sanığa ait olduğu anlaşılan ID numaraları ile Bylock programında yapılan yazışmalarda Öz’ün neden ‘hain kaçak’ ilan edildiğine dair ilginç yorumlar bulunuyor.

İşte 2015 yılının Ağustos ayında yapılan yazışmalarda Zekeriya Öz ile ilgili dikkat çeken ayrıntılar:

“SAVCI ÖZ NiÇiN KAÇAK? Yurtdısına çıktı diye Zekeriya Öz’e Kaçak muamelesi yaptılar.
*Halbuki Öz hakkında hiçbir yakalama kararı yoktu! Öldürmek için Savcı Öz’ün evine Polis kılığında 4 tane adam gönderenler başarısız olup adamı ellerinden kaçırınca utanmadan “kırmızı bülten” bile çıkartıyorlar.
*Öz’ü öldürebilselerdi “Paralel Savcıyı susturdu” diyeceklerdi, öldüremeyince adama “Hain Kaçak” damgası vuruyorlar.
*Tüm dertleri Öz’ün elinde olan malumun Uluslararası Yolsuzluklarını belgeleyen evrakların ortaya çıkmasını engellemek.”

ZEKERİYA ÖZ KİMDİR?
Şike davasında soruşturmayı başlatan isim olan, 17 Aralık soruşturmalarını yürüten ve HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen savcı Zekeriya Öz hakkında yakalama kararı çıkarılmış, bu kararın ardından Öz yurtdışına kaçmıştı.
HSYK Genel Kurulu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna imza atan ve aralarında Zekeriya Öz, HSYK’nın kararıyla meslekten ihraç edilmişti.
Zekeriya Öz, Türkiye’de olmasa da hakkında açılan davalar görülmeye devam ediyor.
Bir zamanların ‘kendine en çok güvenen savcısı’ Zekeriya Öz son olarak FETÖ nedeniyle Galatasaray üyeliğinden de çıkarıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı