REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY davasında tahliyeler var

FETÖ/PDY davasında tahliyeler var

FETÖ/PDY’bnin Denizli’deki sağlık yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşmasında ara karar verildi. Mahkeme Başkanı 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2017 Pazartesi, 20:25

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Denizli’deki sağlık yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında doktorların da bulunduğu 11’i tutuklu 1 firarda olan toplam 29 sanıklı davanın ilk duruşmasında ara karar verildi. Mahkeme Başkanı, 4 gün süren duruşmanın son celsesinde 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava, 4 gü önce başlamıştı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve yakınları katıldı. Sanıkların savunmalarının alınmasının ardından avukatların tahliye talepleri Mahkeme Heyeti’ne iletildi. Silahlı terör örgütü üyeliğinden yargılanan ve haklarında, örgüte bağlı derneklere üyelik, Bylock programı kullanmak, gazete aboneliği, himmet toplama ve sohbet toplantıları düzenleme gibi iddialar bulunan sanıklar, savunmalarında tüm suçlamaları reddetti.

Akşam saatlerindeki son celsede duruşmaya ara veren Mahkeme Heyeti tahliye taleplerini değerlendirirken, tutuklu sanıklardan S.A. ve V.A.nın adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi. Davanın 2. Duruşması 13 Kasım 2017’de yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı