REKLAMI GEÇ

İlkokul müdürü FETÖ/PDY’nin evlendirme sorumlusu çıktı

İlkokul müdürü FETÖ/PDY’nin evlendirme sorumlusu çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ve 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığın yargılandığı davada, uzun yıllar Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Adem Oklu ve FETÖ/PDY terör örgütünün evlendirme işlerini yürüttüğü iddia edilen Mehmet Yavaş savunmasını tamamladı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 9 Mart 2017 Perşembe, 18:38

KADINLARIN BİLGİLERİ CD’LERDE
FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Servergazi İlköğretim Okulu’nun müdürlüğünü yapan Mehmet Yavaş, davada Diyalog Kültür Dermeği’nin kurucu başkan yardımcılığı, mütevelli heyet üyeliği, kurban bağışlarını belirlediği, sohbet imamlığı yaptığı, örgüt içinde evlendirme işlerinden sorumlu olduğu iddiaları ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanıyor.

İki telefonunda Bylock tespit edilen Yavaş, bugün yaptığı savunmasında iddialara yanıt verdi. Yavaş, “Ben emekli öğretmenim. Hayatım boyunca Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, Milli Eğitim’in mevzuatına uygun, vatanına bağlı çocuklar yetiştirdim. 1987 yılında yılın öğretmeni seçildim. Benim bu durumum hangi terör örgütüne uyar. Servergazi Eğitim Kurumları’nda ilkokul müdürlüğü yaptım. Bu okulda terör faaliyeti ne gördüm ne de duydum. Öyle bir şey olduğunu bilseydim çalışmazdım. Bu okulun açılışını dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve şu an ki Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci yaptı. AK Parti eski İl Başkanı Avni Örki, şu anki il başkanı ve kardeşleri, Milletvekili Mehmet Yüksel’in çocuğu, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar’ın çocuğu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin çocuğu ve Milletvekili Nurcan Dalbudak’ın çocuğu bu okullarda okumuştur. Eğer öyle olsa çocuklarını bu okullara gönderirler miydi? Eğer onlar yanılmışlarsa benim yanılma ihtimalim yok mudur? İddia edildiği gibi evlendirme mesuliyetim yoktur. Bu konuda tek bir delil konulursa tüm suçlamaları kabul edip cezama razı olacağım” dedi.

Mehmet Yavaş’ın evinde yapılan aramada 40’ın üzerinde bilgisayar CS’sinin ele geçirildiği, CD’lerden bazılarında bayanlara ait fotoğraf ve kişisel bilgilerin bulunduğu iddianamede okundu. Yavaş bu CD’lerin numaralandırılmadığı ve imajlarının yanında alınmadığı gerekçesiyle yapılan aramanın geçersiz olduğunu öne sürdü.

IHLAMUR KONUTLARI İDDİASI VE ADEM OKLU
Davada, FETÖ/PDY terör örgütünün mütevelli heyet üyesi olmakla, ihaleleri kazanan firmalardan himmet adı altında para aldığı, cemaat adına imamlık yaptığı ve ormanlık alanda yapılan Ihlamur konutlarından 11 daireyi cemaate verdiği iddialarıyla karşı karşıya olan Adem Oklu da hakkındaki tüm iddiaları iftira olarak niteledi.

Oklu, “Ihlamur konutlarını ben yapmadım. Arsasını ben vermedim. Hiçbir aşamasında imzam yok. Orası tapulu arazi. Bu konuda ifade veren tanığın bu yönde bir beyanı yok. İddianameye yanlış yazılmış. Mütevelli heyet üyesi değilim, heyette adı geçenleri tanımam. İhaleler Kamu İhale Kanunu’na göre yapılır. Ben ihale komisyonunda yer almam. İhaleyi kazananlardan para aldığım iftiradır. Ele geçirilen ABD doları çocuğumun çekmecesindeydi. Hiç bir tanık beni toplantılarda gördüğünü, himmet topladığımı söylemiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı