REKLAMI GEÇ

İstinaf Mahkemesi hüküm giyen 2 FETÖ sanığının itirazını reddetti

İstinaf Mahkemesi hüküm giyen 2 FETÖ sanığının itirazını reddetti

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin biri öğretmen iki kişi hakkında verdiği hapis cezasına İstinaf Mahkemesi’ne yapılan itiraz esastan reddedildi. İtirazı değerlendiren Antalya Bölge Adliyesi Mahkemesi kararı yasaya uygun buldu ve reddetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2017 Cuma, 14:52

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davalarını yürüten Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi Şubat ayı başında iki zanlı hakkında hüküm vermiş, Ticaret İl Müdürlüğü’nde görevliyken meslekten ihraç edilen sanık C.İ.’ye 6 yıl 3 ay, öğretmenlikten atılan sanık C.A.’ya ise 3 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti.

SANIKLAR İTİRAZ ETTİ
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının ardından sanıklar ve avukatları istinaf yoluna başvurdu. Sanıklar İstinaf Mahkemesi’ne (Antalya Bölge Adliyesi Mahkemesi) başvurdu ve karara itiraz etti.

İTİRAZ ESASTAN REDDEDİLDİ
Sanıkların itirazlarını değerlendiren Antalya Bölge Adliyesi Mahkemesi, her iki kararda da hükümlerin usul ve yasalara uygun verildiği görüşüne vardı. İstinaf Mahkemesi Ticaret İl Müdürlüğü’nde görevliyken tutuklanan C.İ. ile öğretmenlikten atılan C.A. ya verilen cezaların yasalara uygun olduğunun tespiti nedeniyle itirazların esastan reddine karar verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı