REKLAMI GEÇ

Kız istemeye gitti, darbeci olmaktan kurtuldu

Kız istemeye gitti, darbeci olmaktan kurtuldu

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan 44’ü tutuklu 64 sanıklı davanın 2. duruşması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Kalkışma gecesinin tanığı askerlerin ifadelerinde ilginç detaylar ortaya çıkıyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2017 Cuma, 09:38

15 Temmuz gecesi katılması gereken eğitim faaliyetini başka bir arkadaşıyla değiştirip Ankara’ya kız istemeye giden Tolga Başçavuş’un hikayesi duruşma salonunda dikkatle dinlenirken, Denizli’deki görevinin ilk gününde onun yerine bu faaliyete katılan astsubay başçavuşun şu an tutuklu olması ‘kaderin bir cilvesi’ olarak zihinlerde yer edindi. Darbe gecesi yaşananlar, ‘eğitim faaliyeti’ adı altında cereyan etmişti.

KADERİN CİLVESİ
Bugün ara kararın verilmesi beklenen duruşmada tanık olarak söz alan 11. Komando Tugay Komutanlığı MEBS Bölük Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Tolga Toklu, mahkeme heyetine 15 Temmuz sürecini kendi penceresinden anlattı.

Eğitim planlamasında Unsur Komutanı olarak eğitime dahil edildiğini belirten Toklu, “15 Temmuz öncesi Perşembe günü kışla içerisinde yürüyüş faaliyetine katıldım. Hafta sonu Ankara’ya ailemle birlikte kız istemeye gidecektik. Bu durumu Şevket Hamdi Üsteğmen’e bildirdim. Kazım Coşkun Başçavuş’um benim yerime eğitim faaliyetine dahil oldu. Eğitime katılacak olanlar kıdem sırasına göre belirlenmişti. Bu sıralama kıdemsizlerden başlanarak belirlenmişti. 15 Temmuz gecesi Dinar’daki ailemin yanındaydım. Ertesi gün kız istemek için Ankara’ya yola çıkacaktık” dedi.

Uzman Çavuş Tolga Toklu’nun yerine eğitim faaliyetine katılan, davanın tutuklu sanıklarından Astsubay Başçavuş Kazım Coşkun’un, darbe girişimi gecesi yeni görev yeri olan Denizli’de ilk günü olduğu öğrenildi.

TUGAY KOMUTANI VE DAĞ EVİ GÖRÜNTÜLERİ
Bu arada 15 Temmuz gecesi çeşitli görevlerde bulunan uzman çavuş ve astsubaylar mahkeme heyetine sırasıyla ifadelerini vererek bilgilerini paylaşıyor. Çardak Hava Meydan Komutanlığı Destek kıta Nöbetçi Astsubayı Metin Akarçay, o gece nöbetçi amirinin emriyle ulaştırma bölüğüne gidip araçları tek tek uçuş hattına park ederek uçak inişini engellediklerini, daha sonra bir tankeri nizamiye giriş kısmına çekip girişi kapattıklarını anlattı. Yine Hava Meydan Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Mustafa Bütün, olay günü eski uçuş kulesinde görevli olduğunu, talimat üzerine kulenin ışıklarını söndürerek sabahı beklediğini söyledi.

11. Komando Tugay Komutanlığında görevli Uzman Çavuş İbrahim Karpuz ise 15 Temmuz gecesi Ani Müdahale Timi’nde nöbetçi olduğunu, bu tarihten sonra Kamera Kontrol Güvenlik Merkezi’nde görev yapmaya başladığını belirterek, “15 Temmuz’dan sonra emniyetten gelip Tugay Komutanı’nın yaptığı bir toplantı ile ilgili görüntüler istendi. Görüntüler bir dağ evi görüntüleriydi. Yanında iki rütbeli daha vardı. Ama onların kim olduğunu bilmiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı