REKLAMI GEÇ

OHAL İnceleme Komisyonu başvuruları almaya başlıyor

OHAL İnceleme Komisyonu başvuruları almaya başlıyor

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimin ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor. OHAL ilan edilmesinin ardından oluşturulan “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu” başvuruları almaya başlıyor. Denizli Valiliği, İl Olağanüstü Hal Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, OHAL kapsamında yapılan işlemlerde mağdur edildiğini düşünenler, 17 Temmuz’dan itibaren başvuruda bulunabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2017 Cuma, 17:28

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlarda binlerce kişi gözaltına alındı, tutuklandı.

Bu süreç ile birlikte 23/01/2017 tarihli ve 29957 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu” kuruldu.

Komisyona başvuruların yapılmasına ilişkin hususlar, 12.7.2017 tarihli ve 30122 sayılı mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun Çalışmasına İlişkin Usul ve Esaslar” başlığı altında ayrıntılı olarak belirlendi.

Komisyonun başvuruları almaya başlayacağı tarih Başbakanlık tarafından 17 Temmuz 2017 olarak ilan edildi.

BAŞVURACAK OLANLAR VE BAŞVURU KRİTERLERİ
Denizli Valiliği, İl Olağanüstü Hal Bürosu’ndan yapılan açıklama ile başvuru yapabilecek olanlar ile başvuru kriterleri belirledi.

Buna göre, olağanüstü hal kapsamında doğrudan kanun hükmünde kararnameler ile kamu görevinden, meslekten veya görev yaptığı teşkilattan çıkarılan ya da ilişiği kesilenler, öğrencilikle ilişiği kesilenler, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel öğretim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanalları, rütbeleri alınan emekli personeller başvuruda bulunabilecek.

Kamu görevinden, meslekten veya görev yaptığı teşkilattan çıkarılan ya da ilişiği kesilenler ile öğrencilikle ilişiği kesilenler ve rütbesi alınan personeller başvuruları şahsen, kanuni temsilcisi veya vekili aracılığı ile yapabilecekler.

Kamu görevinden, meslekten veya görev yaptığı teşkilattan çıkarılan ya da ilişiği kesilenler ile öğrencilikle ilişiği kesilenler valiliklere veya en son görev yaptıkları kurumun bağlı, ilgili ya da ilişkili olduğu bakanlığa da başvuruda bulunabilecek.

Bunların dışında bulunan emniyet personeli valiliklere veya Emniyet Genel Müdürlüğüne, jandarma personeli valiliklere veya Jandarma Genel Komutanlığına, üniversite personeli valiliklere veya Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına, ceza infaz kurumlarında tutuklu ve hükümlü olarak bulunanlar ceza infaz kurumu müdürlüğüne, kapatılan kurum ve kuruluşlar, öğrencilikle ilişiği kesilenler ve rütbeleri alınan emekli personeller sadece valiliklere başvuru yapabilecek.

BUŞVURULAR 17 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR
Denizli Valiliği, İl Olağanüstü Hal Bürosu’ndan yapılan açıklamada başvuru sürecine ilişkin şu bilgiler verildi:

“17 Temmuz 2017 tarihinden önce yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle tesis edilen işlemler için 17 temmuz 2017 tarihinden itibaren, sonraki dönemde yürürlüğe konulacak kanun hükmündeki kararnamelerle tesis edilecek işlemler için, ilgili kanun hükmünde kararnamenin Resmi Gazete’de yayımlanacağı tarih itibari ile altmış gündür.

Başvuru Tarihi valiliklere veya kurumlara başvurunun yapıldığı tarih olarak kabul edilecektir. Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde tutuklu veya hükümlü bulunan kişiler için başvuru tarihi, kurum müdürlüğüne başvurunun yapıldığı tarih olarak esas alınacaktır.

Başvuru şekli, Başbakanlık internet sitesi üzerinde oluşturulan https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr internet adresinde yayınlanan başvuru formu doldurulup onaylanarak, çıktısı alınıp kendisi veya kanuni temsilcisi ya da vekili tarafından imzalanarak varsa ekleri ile birlikte Valiliğimiz İl Olağanüstü Hal Bürosu’na şahsen elden teslim edilecektir. Eklerin aslının ya da noterden veya kurumdan onaylı olarak verilmesi gerekmektedir.”

Başvuru formunda dikkat edilmesi gereken hususlar da şöyle açıklandı:
“Kişisel bilgilerin tam ve hatasız olması, kurum bilgilerinin tam ve hatasız olması, öğrencilikle ilişiği kesilenler için okul ve öğrenci numarası ya da sicil numarasının tam ve hatasız olması, başvurucu hakkında işlem tesis edilen kanun hükmünde kararnamenin tarih ve sayısının tam hatasız olması, başvurucunun veya kanuni temsilcisinin ya da vekilinin ‘Başvurucunun Dilekçesi’ kısmındaki beyanlarının başvurunun esasına yönelik özlü bilgileri içerir şekilde yapılması ve on sayfayı geçmemesi, (On sayfayı geçen beyanlarda olayların özetini içerir ayrı bir dilekçe yazılarak forma eklenmesi gerekmektedir) ıslak imzaların tam olması.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı