REKLAMI GEÇ

Bağcı’nın savunması 19 saat sürdü, sanık avukatları bile isyan etti

Bağcı’nın savunması 19 saat sürdü, sanık avukatları bile isyan etti

PAÜ’nün FETÖ/PDY yapılanmasından yargılanan eski rektörü Hüseyin Bağcı, Salı sabah başlayan savunmasını bu sabah tamamladı. Onlarca sanık avukatı sayfalar dolusu savunmasındaki çelişkiler yüzünden Bağcı’ya yüklenirken, mahkeme başkanı verdiği yanıtlara “Valililik ve Emniyetten aldığım bilgiye göre” sözleriyle başlayan Bağcı’yı “50 kere yazdık. Tamam, Valilik ve emniyetten bilgi almışsınız. Her sorunun yanıtına aynı ifadeyle başlamayın” diye uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2017 Cuma, 13:08

PAÜ’de FETÖ’nün paralel yapılanmasına yönelik üniversite davasının kimlik tespitiyle geçen ilk gününden sonra sanık sandalyesine çıkan Hüseyin Bağcı’ın savunması ve savunmaya ilişkin sanık avukatlarının soruları Çarşamba ve Perşembe günü tamamlanmayınca bu sabaha sarktı. 10.00’da başlayan duruşmanın 4. gününde ilk 1 saati Bağcı’nın savunmasına yönelik sanık avukatlarının soruları ve Bağcı’nın o sorulara verdiği yanıtlarla geçti.

SAVUNMASI OLAY OLMUŞTU
Gözaltına alındığı gün “etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istiyorum” diyerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, ancak olayın yaklaşık bir hafta sonrasında verdiği yazılı dilekçeyle itirafçı olmayacağını belirttiği ortaya çıkan üniversite davasının sanıkları arasındaki eski rektör Bağcı, mahkeme başkanlığına verdiği 36 sayfalık savunma olay olmuştu.

SANIK AVUKATLARI BİLE TEPKİ GÖSTERDİ
Hüseyin Bağcı’ın tüm suçlamaları reddettiği savunması tam 19 saat sürdü. Bağcı’nın savunmasında iddianamedeki konuların dışına çıkması, bugün hala görevinde olan akademisyenlere yönelik suçlamaları gibi çelişkileri sanık avukatlarını da isyan ettirdi. Avukatlar, Bağcı’yı top çevirmekle suçlarken, zihin karıştırmaya çalıştığı iddiasında bulunmuştu.

MAHKEME BAŞKANI BİRCAN DA İSYAN ETTİ
5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seval Bircan, Bağcı’nın savunması sırasında sanık avukatları tarafından yöneltilen her soruya “Valilikten ve emniyetten aldığım bilgiye göre” sözcükleriyle başlamasına tepki gösterdi. Bağcı, dünkü oturumun son dakikalarında kendisine yöneltilen yeni bir soruya da “Valilikten ve emniyetten aldığım bilgiye göre” diye başlayınca, Mahkeme Başkanı Bircan, “50 kere aynı şeyi yazdık. Tamam, valilik ve emniyetten öğrenmişsiniz. Her soruya verdiğiniz yanıtta aynı ifadeye kullanmayın” sözleriyle müdahale etti.

Tarihi üniversitedeki paralel yapılanma davasının sanık sandalyesine Bağcı’dan sonra geçen 2. ismi Hasan Herken oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı