REKLAMI GEÇ

Rektör yardımcısına kimse ‘FETÖ/PDY’ dedirtemedi

Rektör yardımcısına kimse ‘FETÖ/PDY’ dedirtemedi

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik devam eden davada Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi tanık olarak ifade verdi. Fenkçi, devam eden ifadesinin sabah bölümünde, “Bir grup var, adını siz koyun” dediği yapılanma hakkında bir türlü ‘FETÖ’ kelimesini kullanmadı. Hakim ve avukatların tekrar tekrar grubun adını sorması yarar sağlamadı, “Bu grubun adını koymak benim görevim değil” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2017 Çarşamba, 13:51

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın 4. Duruşması Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Tanıkların dinlendiği duruşmada bugün Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Fenkçi, yapılanma ile ilgili bilgi ve duyumlarını mahkeme heyeti ile paylaştı.

Fenkçi’nin ifadesi sürerken öğle arası verilen oturumda ilginç diyaloglar yaşandı. FETÖ/PDY yapılanmasını ‘Bir grup’ olarak nitelendiren Fenkçi’nin, ısrarlı sorulara rağmen bu grubun adını ‘FETÖ’ olarak söylemekten kaçınması dikkatlerden kaçmadı.

Hacettepe Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra 2000 yılında görev yapmak istediği Pamukkale Üniversitesi’ne, o dönem İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı olan Ali Keskin tarafından alınmadığını, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi’nde bir yıl görev yaptıktan sonra burada beraber görev yaptığı bir profesör sayesinde PAÜ’ye kabul edildiğini belirten Fenkçi, aradan geçen zaman diliminde mobinglere maruz kaldığını, bir çok engellemelerle karşılaştığını, şimdiki kariyerine en az 7 yıllık gecikmeyle ulaşabildiğini söyledi. Fenkçi, “Pamukkale Üniversitesi’nde çalışma hakkı kazandıktan sonra girdiğim derslerin ücretini dahi Ali Keskin aldı” dedi.

Davanın savcısı Fenkçi’ye bir uyarıda bulunarak, Ders ücreti ve imza konusunda kendinizi zora sokacak ifadelerde bulunuyorsunuz. Bu evrakta sahteciliğe girer. Bunun adı dolandırıcılık olabilir” dedi.

Fenkçi, bu uyarıyı, “Bahsettiğim olayda araştırma görevlisi olduğum için dersi ben versem bile oraya adımın yazılması mümkün değildir” şeklinde yanıtladı.

“Bir grup var, adını siz koyun” dediği yapılanma hakkında, “Bu gruptan olanlar hızla yükselir, onlardan olmayan ve başarılı olma ihtimali olanlar da dışlanırdı. Bunun için her yolu denerlerdi. Bunu adeta cihat olarak görürlerdi” dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı ve bazı avukatlar, Fenkçi’nin ‘Grup’ dediği yapının ismini sorsa da, “Bunun adını koymak benim görevim değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı