REKLAMI GEÇ

Denizli polisi FETÖ’cü Murat Hoca ve Doktor Süleyman’ın peşinde

Denizli polisi FETÖ’cü Murat Hoca ve Doktor Süleyman’ın peşinde

Denizli’de FETÖ yapılanmasını deşifre etmek için yoğun mesai harcayan polisin, Dr. Süleyman ve Murat Hoca kod isimli iki önemli örgüt üyesinin izini sürdüğü iddia ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2016 Çarşamba, 12:57

Denizli’de FETÖ operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Operasyonların ilçe ayağı da hız kazandı. Şu ana kadar aralarında akademisyenler, işadamları, bürokratlar, polisler, hukukçular ve askerlerin de bulunduğu çok sayıda gözaltı ve tutuklama var.

Şüphesiz gözaltı ve tutuklamalara ilişkin en çok merak edilenlerden biri ise zanlılara yöneltilen sorular. Polis, terör örgütünün Denizli yapılanmasını deşifre etmek için iddiaya göre zanlılara olası tüm soruları yöneltiyor. Bank Asya hesaplarından, yapılan bağış ve burslara, FETÖ için misyoner faaliyetlerde bulunduğu öne sürülen sivil toplum kuruluşlarına üyeliklerden, bu kuruluşların etkinlik ve organizasyonlarına kadar birçok konuda bilgi toplamaya çalışan polisin hedefinde FETÖ’nün Denizli’deki örgütsel yapılanmasını da çözme gayretinde.

Yapılan her ihbar, elde edilen her bulgunun üzerine giden ekipler, bir taraftan yürütülen soruşturmalar kapsamında operasyonlar gerçekleştiriyor, bir taraftan gözaltı sorgularını yürütüyor diğer taraftan verilen ifadeler ve elde edilen ipuçlarını birleştirerek örgütün kent yapısındaki tepe isimlere ulaşmaya çalışıyor.

Şüphelilere sorgulamalar sırasında iddialara göre özellikle 2 ismi soruyor. Gözaltına alınan diğer isimlerle ne derece tanışıp tanışmadıkları, varsa ilişkilerinin hangi boyutta olduklarının yanı sıra zanlıların Doktor Süleyman ve Murat Hoca’yı tanıyıp tanımadıkları da soruluyor.

İddialara göre Doktor Süleyman ve Murat Hoca, FETÖ’nün Denizli’deki yapılanmasının iki önemli ismi. Ancak bu iki kod ismin kimlik bilgileri ve açık isimleri yine iddiaya göre zanlılarla da paylaşılmıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı