REKLAMI GEÇ

SAFARİYE GİTMİŞLER

SAFARİYE GİTMİŞLER

İşadamları davasının ikinci celsesinde cemaatin kasası olduğu öne sürülen döviz firması sahibi Hasan Basri Metin dinlendi. Metin, mahkemede Afrika gezilerini anlattı, “Safariye gittik” dedi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2017 Salı, 13:53

Denizli kamuoyunun en çok merak ettiği davalardan biri olan işadamlarına yönelik 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamanın 2. celsesinde sanıkların savunmalarının dinlenilmesine devam ediliyor. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili askerlere yönelik açılan davanın da aynı salonda yürütülmesi nedeniyle yarım gün olarak devam eden işadamları davasının bugünkü 2.celse oturumunda, örgütün para kasası olduğu iddia edilen Hasan Basri Metin, kurban paralarının örgüte aktarılması iddiasına yönelik olarak Kimse Yok mu Derneği Başkanı Fahrettin Aytuğ ve Gelişimci Teknik Elemanlar Derneği kurucularından Mehmet Ertuğrul’un savunmaları dinlendi.

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki kasası olduğu, paraları yurtdışına çıkardığı iddiaları ve terör örgütü üyeliği ile suçlanan Sebat Döviz’in sahibi Hasan Basri Metin, “Afrika gezilerinde bir kaç yabancı dil bilen arkadaşlarımla safari yaptık” diyerek, Afrika gezileri ve yurtdışı seyahatleri konusunda savunma yaptı. Metin, “Arkadaş grubumuzla Kenya’da safariye katıldık. Geçtiğimiz bir kaç yıl içinde G. Afrika, Angora, Zambia gibi ülkelere gittik. Yabancı dil bilmediğim için arkadaşlarımla gitmem bana kolaylık sağladı. Ticaret Odası’yla da Fransa, Romanya ve Macaristan gezilerine katıldım” dedi.

Metin, paraları yurtdışına çıkarma ve örgütün kasası olduğuna yönelik iddialara da, “Döviz alım satım işinin Hazine Müsteşarlığı ve MASAK tarafından sıkı denetlenen bir iş kolu olduğunu, bu anlamda gayrı resmi paraları olmasının imkansız. Zaten 2-3 yılda bir ancak yurtdışına çıkabiliyorum. Bu yapıyla bir ilişkim yokken nasıl böyle bir organizasyon içinde olayım. 17-25 Aralık sonrasında da Bank Asya’ya talimatla yüklü para yatırmadım. Zaten 2014’te hesabımı kapattığımı hatırlıyorum” dedi.

“ZEYBEKCİ DERNEĞİME MİNİBÜS BAĞIŞLADI”
Kurban paralarını örgüte aktardığı, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı iddialarıyla terör örgütü üyeliğinden tutuklu bulunan Kimse Yok mu Derneği Denizli Şube Başkanı ve Aytuğ Mühendislik adlı firmanın sahiplerinden Fahrettin Aytuğ, derneğin dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TBMM üstün hizmet ödülü verildiğini, Bakanlar Kurulu tarafından yardım toplamasına izin verilen 5 dernekten biri olduğunu söyledi. Aytuğ, “Kimse Yok mu Derneği din dil, mezhep ayrımı yapmadan yardımlarını yapan bir dernektir. Nihat Zeybekci, Fatma Şahin ve Denizli Valisi açılışlarımıza katılmıştır. Hatta Nihat Zeynekci katkı olsun diye derneğimize minibüs bağışlamıştır. Kurban paralarının örgüte aktarılması iddialarını da kabul etmiyorum. Kurban yardımı sisteminde bağışta bulunan kişilerin telefonlarına, kurbanlarının kesildiğine dair mesaj gider. Ayrıca görüntü CD’leri de vardır. Bu CD’ler şu an devletin elindedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı