REKLAMI GEÇ

Volkan kartlı savunma yaptı, suçlamaları reddetti

Volkan kartlı savunma yaptı, suçlamaları reddetti

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılama sürüyor.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 6 Mart 2017 Pazartesi, 14:20

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 22’si firari, 43’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz toplam 65 sanığı var. Duruşmanın bugünkü celsesinde Ayrancı Petrol’ün sahiplerinden Ali Ayrancı ve Kartlısan şirketi yetkilisi Volkan Kartlı sorgu ve savunmasını tamamladı.

AYNI ZAMANDA GÜRCİSTAN VATANDAŞI

Gizli tanıkların ifadeleri doğrultusunda FETÖ/PDY’nin 20 kişilik mütevelli heyetinde yer aldığı, örgütün para kasası olduğu ve sohbet toplantıları düzenlediği iddialarıyla, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanan Ali Ayrancı, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Aynı zamanda Gürcistan vatandaşı olduğu tutanaklara geçen Ali Ayrancı, aleyhinde ifade veren gizli tanığın kendilerine yüklü miktarda borcu olduğunu, icra göndermeleri nedeniyle husumet beslediğini öne sürdü. Ayrancı, “Tanık cemaatin kasası olduğumu iddia etmiş. Ne kasası? Böyle emperyalist bir örgütün uşağı olmam mümkün değil” dedi.

MERKEZEFENDİ İDDİALARI

‘Ayhan’ ve ‘Yılmaz’ kod adlı gizli tanıkların ifadelerinde FETÖ/PDY’nin önde gelen isimlerinden olduğu, maddi destek sağladığı, kurban paraları topladığı, ABD’ye gidip Fethullah Gülen’le görüştüğü ve ondan yardım istediği, belediyeye rüşvet anlamında para aktardığı yönünde iddialar bulunan Kartlısan şirketi yetkilisi Volkan Kartlı ise, tüm bunların rakip firmalar tarafından uydurulmuş iftiralar olduğunu söyledi.

Kartlı, “2006 yılında AB ile uyum yasaları çerçevesinde belediyeler atık toplama işini firmalara vermeye başladı. Denizli Belediyesi ile 2010-2013 yıllarını kapsayan sözleşme imzalayarak çalışmalarımıza başladık. GEKA’dan aldığımız destekle de tesisimizi geliştirdik. Bu çalışmalarımızdan sonra bizi şikayet etmeye başladılar. 2014’te Merkezefendi Belediyesi ile sözleşme imzaladık. Yine bizi çekemeyen rakip firmalar belediye başkan yardımcıları ile şahsım hakkında cemaatçi olduğum yönünde şikayetlerde bulundular. BİMER’e şikayette bulunan kişi, TC numarası kullanılarak bunu organize edildiğini, bundan dolayı vicdan azabı çektiğini bana söyledi. Belediyeye para aktardığım yönündeki iftirayı atanlar vermiştir. Ayrıca ABD’ye gidip Fethullah Gülen’le görüştüğüm, ondan yardım istediğim konusu tamamen iftiradır. Ben hiç ABD’ye gitmedim. 15 Temmuz’u fırsat bilip bana kumpas kurdular” diye savunma yaptı.

“REİS DEĞİL, CUMHURBAŞKANI”

FETÖ/PDY’nin işadamları örgütlenmesi olarak iddianamede yer bulan DİAD’a iş dünyasında popüler bir dernek olduğu için üye olduğunu anlatan Volkan Kartlı, “Toplantılarında belediye, siyaset ve iş dünyası da katılıyordu. Ancak 17-25 Aralık sürecinden sonra Halil Pekdemir, Şahin Tin, Ali Aygören ve Can Pekdemir ile birlikte bir toplantı yaptık. Halil Pekdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TUSKON’daki bir konuşma nedeniyle istifa etmemiz gerektiğini söylediğini hatırlattı. Biz de Reis’imizin bu isteğiyle topluca DİAD’dan istifa ettik” dedi.

Kartlı’nın ‘Reis’ tanımlamasının ardından Mahkeme Başkanı araya girdi ve “Reis diye kastettiğiniz kişi Cumhurbaşkanı değil mi? O halde Cumhurbaşkanı sıfatını kullanınız” diyerek sanık Volkan Kartlı’yı uyardı.

CİHANER’İN SEÇİLMEMESİ İÇİN ÇALIŞMA İSTENDİ

Kendisinin AK Parti üyesi olduğunu, firma olarak seçim dönemlerinde araç gereç gibi desteklerde bulunduklarını belirterek savunmasına devam eden Kartlı, “Zaten başka partiden olsam ihale vermezlerdi. Hatta bir gün G.Antep Milletvekili Şamil Tayyar Denizli’ye geldi ve teşkilat yöneticileri, DİAD ve diğer STK’ların da katıldığı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda CHP’li İlhan Cihaner’in seçilmemesi için elden ne geliyorsa yapılmasını istedi. Bize bu konuda broşürler verdiler” diyerek savunmasını tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı