REKLAMI GEÇ

Denizli’de FETÖ’den ilk hapis cezaları verildi

Denizli’de FETÖ’den ilk hapis cezaları verildi

Denizli’de 2 ayrı FETÖ/PDY davasında, ilk hapis cezası kararı çıktı. Ticaret İl Müdürlüğü’nde görevliyken meslekten ihraç edilen sanık C.İ.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, bir diğer davada öğretmenlikten atılan sanık C.A.’ya ise 3 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2017 Cuma, 14:24

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Denizli Ticaret İl Müdürlüğü’nde görevliyken, meslekten ihraç edilen ve polis tarafından gözaltına alınan C.İ.’nin evinde yapılan aramada FETÖ terör örgütüne ait videolar ile fotoğraflar ele geçirildi. Örgüt liderinin talimatına uyarak Bank Asya’ya para yatırdığı belirlenen C.İ.’nin aynı zamanda örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan Bylock kullanıcısı olduğu da tespit edildi.

Hakkında Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan dava açılan C.İ., yargılama sonunda TCK’nın 314/2, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 5/1 maddesi ve TCK’nın 62/1 maddeleri gereğince 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

ESKİ ÖĞRETMENE HAPİS CEZASI
Denizli 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde bir diğer FETÖ/PDY davasında, ‘Silahlı Terör Örgütüne Bilerek Yardım Etmek’ suçundan hakkında dava açılan ve daha önce öğretmenlik mesleğinden atılan C.A.’yi hapis cezasıyla cezalandırdı. Dava sonucunda C.A., TCK’nın 220/7 maddesi yollamasıyla TCK’nın 314/2, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 5/1 maddesi, TCK’nın 220/7 maddesi ve TCK’nın 62/1 maddesi gereğince 3 yıl 1 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Hapis cezası alan eski öğretmen C.A.’nın KHK ile kapatılan Aktif Eğitim-Sen Sendikası’na kapatılana kadar üye olduğu, yapılanma çerçevesinde örgütsel toplantılara katıldığı, başkalarına sendikaya üye olmaları konusunda teşvik ve yönlendirme yaptığı tespit edildi.

C.A.’nın gözaltına alındıktan sonra evinde yapılan aramada terör örgütüne ait kitaplardan oluşan yayın ve dokümanların ele geçirildiği ve Bank Asya’ya talimat doğrultusunda para yatırdığı da belirlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı