REKLAMI GEÇ

Denizli’de FETÖ/PDY’den 1.339 kişiye adli işlem

Denizli’de FETÖ/PDY’den 1.339 kişiye adli işlem

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturmalarındaki son durumu açıkladı. Denizli’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ve PDY ile bağlantısı olduğu şüphesiyle 5.475 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü adli işlem yapıldığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2017 Perşembe, 11:18

15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de eş zamanlı olarak adli ve idari soruşturmalar yürütülüyor. Ortaya çıkan rakamlar FETÖ örgütü konusunda Denizli’nin neredeyse ülkedeki en önemli üstlerden biri olduğunu gösteriyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi teşebbüsü sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında, toplam 5.475 kişi hakkında FETÖ/PDY Terör Örgütü Üyeliği iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü açıklandı. Bu soruşturmalar sonucunda 2.650 kişi hakkında kamu davası açıldığı, 1.486 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği, 1.339 kişi hakkındaki soruşturmanın ise halen devam ettiği, halen yargılamaları devam eden 923 tutuklu sanığın bulunduğu belirtildi.

Soruşturması devam eden kişilerden ise 6 kişinin tutuklu olduğu, açılan davalardan 30 kişi hakkında ise mahkumiyet hükmü kurulduğu, 9 kişi hakkında ise beraat kararı verildiği kamuoyuna duyuruldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı