REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY sanığı ABD’ye namaz kıldırmaya gitmiş

FETÖ/PDY sanığı ABD’ye namaz kıldırmaya gitmiş

FETÖ/PDY’nin Denizli’deki özel okullar davasında yargılanan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ahmet Güney’in, birisinde teravih namazı kıldırmak amaçlı olmak üzere, 2 defa ABD’ye gittiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2017 Pazartesi, 11:23

FETÖ/PDY’nin özel eğitim kurumları yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturmanın ardından Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, Ahmet Güney “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla Türk Ceza Kanunu’nun 314/2, 53, 58/9, 63, 54 ve 3713 sayılı kanunun 5/1 maddelerinden yargılanıyor.

İddianamede Güney’in, Özel Serhat Eğitim ve Araçları Lokanta İşletme Sanayi Ticaret Anonim Şirketi tarafından kurulan Özel Servergazi Anadolu Lisesi, Servergazi İlkokulu, Özel Servergazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Servergazi Albayrak Ortaokulu, Özel Servergazi Günay Anadolu Lisesi ve Özel Servergazi Günay Fen Lisesi’nde, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yaptığı yer aldı.

BASIM VE DAĞITIMI YASAK KİTAP
Soruşturma kapsamında Güney’in evinde yapılan aramada, Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 29.7.2016 tarih ve 2016/3189 sayılı kararıyla basım ve dağıtımı yasaklanan terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in yazdığı “Hitap Çiçekleri” kitap bulundu.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI
Bu arada Ahmet Güney’in sosyal medya paylaşımları da mercek altına alındı. Güney’in 4.11.2015 tarihinde, Fethullah Gülen’in fotoğrafının altında “Biz 10 yılda 7 sülalesini zengin edenlerin değil, 1 ömür her şeyini feda edenlerin arkasındayız” yazan paylaşımında bulunduğu, ayrıca FETÖ/PDY terör örgütünü öven ve bu örgütle yapılan mücadeleyi kötü gösteren paylaşımlar yaptığı ifade edildi.

GÜLEN’İN VAAZLARINI DİNLEMİŞ
Mahkemede savunma yapan Güney, sosyal medya paylaşımlarının kendisine ait olduğunu, ancak ifade edilenleri kendisinin yazmadığını, paylaşımlarının devlet yönetimi açısından özlemlerini dile getirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Güney, 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan hain örgütün lideriyle ilgili bir soruya “Ben, imam hatip lisesini Manisa’da okudum. Fetullah Gülen o yıllarda Manisa’da vaizdi. İlahiyat Fakültesi öğrencisiyken de İzmir vaiziydi. Bu yıllarda kendisini birkaç kez dinledim” yanıtını verdi.

2 KEZ ABD’YE GİTMİŞ
Tutuksuz yargılanan Güney, ABD’ye gidişleriyle ilgili de “2010 yılında New York’ta bulunan Turgay Aydul isimli şahsın yanına yalnız olarak gittim. 2015 yılında İstanbul Bahçelievler Diyanet’te Kuran kursu hocası Süleyman Erkekoğlu’nun vasıtasıyla Şikago yakınlarındaki St. Louis’e burada yaşayan Ahıska Türklerine Ramazan ayında teravih namazı kıldırmaya gittim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı