REKLAMI GEÇ

Denizli’nin önemli isimleri darbe girişimini Denizlihaber’e anlatmıştı

Denizli’nin önemli isimleri darbe girişimini Denizlihaber’e anlatmıştı

Denizli’de darbe girişimine karşı net duruşlar sergileyen isimler, yaşananları “O gece” isimli yazı dizisinde anlattı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, trafik kazasında kaybettiğimiz Başsavcı Mustafa Alper ve Milletvekili Şahin Tin yaşadıklarını ve dehşet anlarını Denizlihaber.com’a anlatmıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2019 Pazartesi, 11:37

15 Temmuz Darbe girişimi gecesi ve sonrasında kritik süreci an be an takip eden Denizlihaber.com, o anlara ışık tutması adına, yaşananların en etkili isimlerden dinledi. “O gece” adıyla yayınlanan yazı dizisine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, merhum Başsavcı Mustafa Alper ve Milletvekili Şahin Tin konuk oldu, hain girişimin başlangıcından bastırılmasına kadar geçen kritik süreci anlattı.

“6-7 KİŞİYDİK, BİNLER OLDUK”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın “O gece”ye ilişkin değerlendirmeleri iki bölüm halinde yayınlandı. 15 Temmuz günü Çal’da meclis toplantısı gerçekleştirdiklerini, ardından da bir nikaha katıldıklarını belirten Başkan Zolan, hain girişimi makamda toplantı halindeyken aldıklarını söyledi.

“Çalışıyorduk, telefonlarımız yanımızda değildi, televizyon da kapalıydı. O sırada içeri bir arkadaşımız girdi ve ‘darbe oluyor’ dedi” sözleriyle hain darbe girişiminden nasıl haberdar olduğunu anlatan Başkan Zolan, ardından da 6-7 kişi başlattıları demokrasi yürüyüşünün kısa sürede binlere ulaştığını ifade etti.


“GÖRMEK İSTEDİKLERİM YOKTU”
Başkan Zolan uzun röportajının ikinci bölümünde ise ciddi açıklamalar yapmıştı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını, yaşananları anlatırken “Görmek istediklerim ilk başlarda yanımda yoktu. Saat 04.30’dan sonra gelenler oldu” sözleriyle de sitemini dile getirdi.


“KOMUTAN HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERDİ”
Denizli’de 15 Temmuz darbe girişimi sürecinin en kritik isimlerinden biri de trafik kazasında kaybettiğimiz Başsavcı Mustafa Alper. Bir yandan hain darbe girişimi halk hareketi ile bastırılırken, diğer yandan hukuki süreci en hızlı başlatan isimdi Alper. Darbe gecesi darbeci komutan Kamil Özhan Özbakır hakkında gözaltı kararı verdi, Türkiye’de darbecilere karşı ilk iddianameyi o hazırladı.


GÜNLERCE UYKUSUZ KALDI
Başsavcı Mustafa Alper, darbe girişiminin ardından uzun ve uykusuz bir sürece girdi. Önceliğini darbeci askerlere vermesine rağmen geniş kapsamlı operasyonlara imza atan Başsavcı Alper, girişimden 36 saat sonra darbeci komutan başta olmak üzere askerleri İzmir F Tipi Cezaevi’ne gönderdi. Başsavcı Alper, on anlara ilişkin kısa bir anekdot da paylaştı: “Saatler süren uykusuzluğun ardından makamındaki koltuğun üzerinde çok kısa süren uykuya dalan Alper, acil bir konuda kendisini uyandıran yazı işleri müdürüne “Ben neredeyim? Burası Van mı?” diye sordu.


ŞAHİN TİN O GECEYİ ANLATTI
Hain darbe girişimine Denizli’de verilen mücadelenin önemli isimlerinden biri de AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’di. Tin, darbe girişimini nasıl öğrendiğini, o gece neler yaptığını tek tek anlattı.

Bu sürecin beklenen bir sonuç olduğunun altını çizen Tin, geçmişe dönük paylaştığı birkaç notla bunları destekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı