REKLAMI GEÇ

Komiserden gizli tanığa: Darbeciler gelirse selam durup…

Komiserden gizli tanığa: Darbeciler gelirse selam durup…

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Emniyet Teşkilatı içindeki yapılanmasına yönelik dava sürüyor. Sanıkların savunmalarının ardından bilgilerine başvurulan 3 gizli tanık, duruşmada bildiklerini anlattı. ‘Mücahit’ isimli gizli tanık, darbe gecesi Nail Siviş isimli komiser yardımcısının kendilerine, “Darbeciler gelirse selam durup bekleyin” dediğini anlattı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2017 Perşembe, 18:28

FETÖ/PDY’nin Emniyet Teşkilatı içindeki örgütlenmesine yönelik operasyonlarda yakalanan ve gözaltı sürelerinden sonra tutuklanan polis memuru, emniyet amiri ve emniyet müdürlerinden oluşan 32’si tutuklu 12’si tutuksuz olarak yargılanan toplam 44 sanığın savunmalarının ardından tanıklar dinlendi. 4’ü gizli tanık olmak üzere 7 tanığı bulunan davanın üç de firari sanığı var.

“TANKLAR GELİRSE SIKMAYIN”
Gizli tanıkların ifadeleri SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile alındı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 4. celsesinde gizli tanıkların anlattıklarını mahkeme salonundakiler şaşkınlıkla dinledi.

‘Mücahit’ kod adlı gizli tanık, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı Nail Siviş ile aralarında geçen diyaloğu anlatırken soğukkanlılığını koruyamadı ve kızgın bir şekilde sesini yükselttiği için Mahkeme Başkanı tarafından uyarıldı. Gizli Tanık Mücahit, Komiser Yardımcısı Siviş’in, “Darbeciler gelirse selam durun” dediğini belirterek, ifadesinde şunları söyledi:

“Sanıklar arasında Nail Siviş’i tanıyorum. Kendisi komiser yardımcısıdır. Darbe girişimi gecesi saat 23.00 sıralarında Çevik Kuvvet’te toplandık, bize silahlar dağıtıldı ve beklemeye başladık. Valimiz ve Emniyet Müdürümüz de Çevik Kuvvet’te toplantı halindeydi. Neler olacağına dair hiç bir fikrimiz yokken kendisine, ‘Komiserim darbeciler gelirse ne yapacağız’ diye sordum. Bana büyük bir soğukkanlılıkla ve alaycı bir şekilde, ‘Darbeciler gelirse selam durup, buyrun diyeceğiz. Tanklar gelirse sakın sıkmayın’ dedi. Biz darbecilerin başarılı olabileceği ihtimaliyle tedirgin iken, kendisi çok rahattı. Bunu etrafımızdaki herkes duydu. Bu diyaloğu Emniyet’in yüzde 60’ı biliyor. Ertesi gün gerekli her yere ilettim.”

CUMHURBAŞKANI’NA: “SENİN DE ZAMANIN GELECEK”
Duruşmada ‘Kafkas’ ve ‘Deniz’ kod adlı 2 gizli tanık daha dinlendi. ‘Kafkas’ isimli gizli tanık, Çivril Emniyet Amirliği ile yaptığı iş gereği personelin birçoğunu tanıdığını, burada görevli Komiser Yardımcısı Önder Uzun ile ilgili de FETÖ/PDY bağlantılı bilgilerinin olduğunu belirtti. Çivril Emniyet Amirinin yaşça büyük olmasına rağmen Önder Uzun’a ‘abi’ diye hitap ettiğini belirterek, “Önder Uzun’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı TV’de gördüğünde ‘Senin de zamanın gelecek’ dediğini duydum” dedi.

“BİRBİRLERİNİ KOLLADILAR”
Gizli Tanık ‘Deniz’ ise sanıklardan üçte birini tanıdığını, Denizli’de ve öncesinde görev yaptığı yerlerde bu yapı ile ilgili bilgisinin oluştuğunu kaydederek, “Samimi olduğum isimler ve yapıyla ilgili bildiklerim var. Konuşmalarında ve atamalarda birbirlerini kolladıklarını biliyorum. 3-4 kişilik gruplar halinde dışarıda zaman zaman toplandıklarını biliyorum. Abileri olduğunu, abilerinin de abileri olduğunu biliyorum. Yanımda konuşmaktan çekinmezlerdi. Evli olduğum kişinin de bu yapıyla ilgili olduğunu duydum. 2009-2010’da ciddi yapılanmaları vardı. Atamalar konusunda baskıları olduğunu biliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı