REKLAMI GEÇ

FETÖ Denizli’deki polislerin başını Linkoln ile mi yaktı?

FETÖ Denizli’deki polislerin başını Linkoln ile mi yaktı?

Bylock kullandığı ortaya çıkınca tutuklanan Eski KOM Müdürü E.D’nin Denizli’de yaptığı Linkoln Operasyonu’nda çok sayıda polis müdürü, amiri ve memurunun soruşturma kapsamına dahil edilerek görev yerleri değiştirilmişti. Operasyon ve sonrasında yaşananların bugün tamamen cemaatin kumpası olduğu ortaya çıkan Ergenekon operasyonlarıyla birebir benzeşiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Kasım 2016 Pazar, 09:05

Denizli son yılların en büyük çıkar amaçlı suç örgütü operasyonlarının birini 2009 yılı başında yaşamış, Linkoln adı verilen operasyonda çıkar amaçlı suç örgütü ile ilişkilendirilen dönemin kritik emniyet yetkilileri dahil çok sayıda polisin de görev yerleri değiştirilmişti.

O operasyonu gerçekleştiren Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü emekli polis müdürü E.D.nin FETÖ’nün haberleşme uygulaması bylock kullandığı tespit edildi.

Polisler, eski polis müdürünü Uşak’ta gözaltına alıp Denizli’ye getirdi. Haberin ortaya çıkmasının ardından akıllara Linkoln operasyonu sanıklarıyla ilişkilendirilen polis yetkililerinin sürgünleri ve cemaatçi polisler tarafından gerçekleştirilen Ergenekon davasına benzerliği geldi.

13 EMNİYET GÖREVLİSİ DE DAHİL EDİLMİŞTİ
Denizli’de 2009 yılında yapılan operasyonda bir işadamı ve bir müteahhidin lider kadrosunu oluşturduğu öne sürülen Linkoln çetesinin Denizli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli çok sayıda polis müdürü, emniyet amiri ve polis memuru ile bağlantısı olduğu sözde telefon kayıtlarıyla tespit edilmiş ve bu nedenle aralarında kritik görevlerde bulunan polis müdürlerinin de bulunduğu birçok emniyet görevlisi kızak görevlere sürülmüştü.

İDDİALARI KUVVETLENDİRDİ
Cemaatçi yapılanmanın kendi görüşünde olmayan çok sayıda asker ve polis, akademisyen, aydın, gazeteci ve kamu görevlisinin yargılanması için kurduğu bir kumpas olduğu tespit edilen Ergenekon davalarındaki benzerlikler ve eski KOM Müdürü’nün FETÖ iletişim aracı bylock kullandığının ortaya çıkması Linkoln davasıyla ilgili yıllardır konuşulan kumpas iddialarını da kuvvetlendirdi.

E.D.’NİN YARDIMCISI DA FETÖ’DEN TUTUKLANDI
Operasyonlar ve kurum içi dinlemelerle meslektaşlarının idari cezalara çarptırılmasına neden olan emekli polis müdürü E.D.’nin o dönem yardımcısı olan ve ardından da Denizli KOM Müdürlüğü görevini üstlenen S.E. de FETÖ’den tutuklu. S.E. darbe girişiminin ardından görev yaptığı İzmir’den yurtdışına kaçmak isterken jandarma tarafından yakalanmıştı. S.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı