REKLAMI GEÇ

FETÖ işadamları davasında karar bekleniyor

FETÖ işadamları davasında karar bekleniyor

Aralarında eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde 3 il imamının da bulunduğu 16’sı tutuklu 68 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY finans kaynağı davasında karar aşamasına gelindi. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 7 Kasım Çarşamba günü (yarın) davaya ilişkin kararını açıklaması bekleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2018 Salı, 18:40

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finans kaynakları ve il yapılanmasına ilişkin davada 16’sı tutuklu 68 sanığın yargılanmasında sona gelindi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki salonda yapılan duruşmalara, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katılıyor.

Cumhuriyet savcısının 11 Eylül’de verdiği esas hakkındaki mütalaaya karşı 3 Ekim’de tutuklu sanıkların ve avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından davada tutuksuz sanıkların da savunmaları alındı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yarın (Çarşamba) yapılacak son celsede eski Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in de aralarında bulunduğu 68 sanık hakkında kararını açıklaması bekleniyor.

İDDİANAMEDEN
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY’nin “il yapılanması” ve “finans kaynakları”na yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan TUSKON’un genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde 3 il imamının da aralarında yer aldığı 16’sı tutuklu, 34’ü tutuksuz, 14 firari 68 şüpheli hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, FETÖ/PDY’nin Denizli il imamının 2011 yılına kadar “doktor” lakaplı Süleyman Deşdemir olduğu, bu tarihten sonra “Murat Hoca” lakaplı Mehmet Boz’un geldiği, onun deşifre olmasının ardından Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve ardından da Fuat Yıldırım’ın il imamı olarak atandığı belirtilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı