REKLAMI GEÇ

FETÖ işkencesi onların hayallerini yıktı

FETÖ işkencesi onların hayallerini yıktı

Sınavlarda başarılı, sicilleri temizdi. Fen lisesi başta olmak üzere girebilecekleri en iyi okulları ellerinin tersiyle itip askeri okulu tercih ettiler. Çünkü onların hayali subay olup, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet etmekti. Ama FETÖ işkencesi onların dünyasını kararttı, hayallerini yıktı. Subaylığa ramak kala yaşadıkları işkencenin yarattığı travmayla Kara Harp Okulu’nu bırakmak zorunda bırakıldılar. Onların yaşadıklarını “FETÖ’NÜN İŞKENCESİNDEN GEÇENLER” yazı dizimizle sizlere aktaracağız.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2016 Perşembe, 10:41

Çocukluk hayalleri vardır, kimi asker elbisesi giyip selam çakar. Kimi oyuncaklarını tüfek ve tanklardan seçer. Bu zamanla onların tüm benliğini kaplar ve eğitim aşamasında da yollarını böyle seçer birçoğu. Tıpkı Denizlili Baran Akçok, Oğuzhan Şahna ve Oğuzhan Çelen gibi…

Üçü de çakı gibi, pırlanta gibi genç. Üçü de parlak bir eğitim hayatı ve temiz birer sicile sahipler. Hani “çizik yok” derle ya öyle. Asker olma isteği ağır bastığından fen lisesi başta olmak üzere kazandıkları birçok iyi okul yerine askeri liseleri tercih ettiler. Dört yılın ardından Kara Harp Okulu’na giden Akçok, Şahna ve Çelen, ne yazık ki, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tüm çirkinlikleri ortaya saçılan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kurbanı oldular.

Anlattıkları işkence yöntemleri onların genç yaşta nasıl bir travma yaşadıklarını da ortaya koyuyor. “Ya su vermiyorlar ya da kusturacak kadar çok su içiriyorlardı. Aç bırakıldık, uyutulmadık. Saatlerce esas duruşta güneşin altında bekletildik. Yemek molamız 5 dakikaydı. Başkaları otururken biz gece 2-3’e kadar eğitime tabi tutulduk” diyen gençler, bu yaşadıklarının ardından subaylık hayallerini Kara Harp Okulu’nun bahçesine gömerek ayrılmak zorunda bırakıldıklarını söyledi.

Baran Akçok, Oğuzhan Şahna ve Oğuzhan Çelen ile Genel Yayın Müdürümüz Engin Ünal konuştu ve onların yaşadıklarını aktaran bir yazı dizisi hazırladık. “FETÖ’NÜN İŞKENCESİNDEN GEÇENLER” yazı dizimizde bu gençler, Kara Harp Okulu’ndan ayrılmak zorunda kaldıkları süreci tüm detaylarıyla anlattılar. Uygulanan akıl almaz yöntemleri yarından itibaren sizlere aktaracağız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı