REKLAMI GEÇ

FETÖ operasyonunda 12 tutuklama

FETÖ operasyonunda 12 tutuklama

İzmir merkezli aralarında Denizli’nin de olduğu 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde sivil toplum yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 12’si tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2018 Cuma, 16:04

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.

Şüphelilerden ikisi savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı, nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan 12 kişi ise “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandı. Sekiz zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Bazı şüphelilerin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirtildi.

OPERASYON
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 25 Mayıs’ta, İzmir merkez olmak üzere Hatay, Ankara, Afyon, Denizli, Isparta ve İstanbul’daki eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 36 kişiden 22’sini gözaltına almıştı.

Gözaltına alınanlar içinde FETÖ’nün kapatılan derneklerinde yönetim kurulu üyeleri ile örgüt hiyerarşisinde “bölgeci”, “bölge talebe mesulu (BTM)”, “belletmen” ve “izdivaç sorumlusu” görevindeki kişilerin de olduğu öğrenilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı