REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin PAÜ yapılanması davasında 12 tahliye

FETÖ/PDY’nin PAÜ yapılanması davasında 12 tahliye

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi örgütlenmesine yönelik davanın 4. duruşmasında Mahkeme Heyeti’nin ara kararı öncesi Savcı 8 sanığın tahliyesini talep etti. Ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı, 12 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2017 Cuma, 22:37

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın 4. duruşmasında, araya idari tatil ve Kurban Bayramı tatilinin girecek olması nedeniyle ara karar verildi. Ara karar öncesi, davanın savcısı Mahkeme Heyeti’ne verdiği mütalaada tutuklu sanıklardan Veli Çıtışlı, Zeki Kasap, İsmail Yılmaz, Hakan İsmail Sarı, Aksun Akbıyık, Nurettin Bilgen, Hulusi Çokadar ve Selahattin Özçelik’in adli kontrol şartıyla salıverilmesini talep etti.

PAÜ davasında geçtiğimiz Pazartesi gününden bu yana tanıklar dinleniyordu. 63’ü tutuklu olmk üere toplam 110 sanığı bulunan davada 70’e yakın tanık dinlenecek. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde avukat ve sanıkları tahliye talepleri alındıktan sonra Mahkeme Başkanı, duruşmaya 15 dakika ara verdi, daha sonra ara kararı açıkladı. Savcının mütalaası yönünde bir karar açıklayan Mahkeme Başkanı, Selahattin Özçelik, Nurettin Bilgen, Hulusi Çokadar, Hakan İsmail Sarı, Aksun Akbıyık, Zeki Kasap, Nuri Şaşmaz, Yılmaz Özmen, İsmail Yılmaz, Veli Çıtışlı ve Vedat Oflaz’ın adli kontrol şartıyla salıverilmesini kararlaştırdı.

Duruşma 20 Kasım’a ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı