REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün eski rektörü Hüseyin Bağcı tutuklandı

PAÜ’nün eski rektörü Hüseyin Bağcı tutuklandı

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında ikinci kez ara karar verildi. Davada tutuksuz yargılanan dönemin PAÜ rektörü Hüseyin Bağcı, savcının talebiyle, çelişkili ifadeleri nedeniyle tutuklandı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2017 Çarşamba, 19:38

Fethullahçı terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın Pamukkale Üniversitesi’ndeki örgütlenmesine yönelik davanın ilk duruşmasında ikinci kez ara karar verildi. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinin PAÜ rektörü Hüseyin Bağcı, savcının talebi ve Mahkeme Başkanı’nın kararıyla tutuklandı.

BAĞCI İÇİN İKİNCİ KEZ TUTUKLAMA TALEBİ
CMK’nun 108. Maddesi gereğince 30 günlük süre içerisinde sanıkların tutukluluk hallerinin değerlendirilmesini dikkate alan savcı, ara karar öncesi mütalaada bulundu.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın ilk duruşmasında, davanın başından bu yana duruşmalara giren Cumhuriyet Savcısı Azim Ustaoğlu’nun mazeret izni nedeniyle, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Hasan Cumbul Mahkeme Heyeti’ne ilk ara karar ile ilgili itirazda bulunmuş, tahliye edilen isimlerden Kenan Çoyan dışındakilerin tekrar tutuklanmasını istemişti. Savcı ayrıca davada tutuksuz yargılanan dönemin rektörü Hüseyin Bağcı’nın da tutuklanmasını talep etmişti.

TUTUKLAMA VE TAHLİYE TALEPLERİ
Davanın başından bu yana duruşmada görev yapan Cumhuriyet Savcısı Azim Ustaoğlu, ara karar öncesi verdiği mütalaada Hüseyin Bağcı, Ahmet Çetin Can ve Ali Rıza Tarakçılar’ın tutuklanmasını, Osman Kulak ve Mustafa Serinken üzerindeki adli kontrol uygulamasının devamını, Mine Yanık, Yasemin Işık Balcı, Şerife Akalın, Ali Koçyiğit ve Ali İhsan Bozkurt’un da tahliyesini talep etti.

GEREKÇE ÇELİŞKİLİ İFADELER
Savcı ek beyanında, Hüseyin Bağcı 2.8.2016 tarihli ifadesinde Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak amacıyla örgütün PAÜ’deki yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik beyanlarda bulunduğunu, bu beyanlarla bir çok ismin tutuklandığını ancak 9.8.2016’da verdiği dilekçesinde yanılma ve baskı altında olması nedeniyle önceki verdiği ifadeyi kabul etmediğini belirterek, “Sanık 14.6.2017’deki savunmasında ise itirafçı olmadığını beyan ederek çelişkili durumunu sürdürmüştür. Davada henüz tanıkların da dinlenmemiş olmaması nedeniyle, sanığın tanıklar üzerinde etki edebileceği göz önünde bulundurularak adli kontrolünün kaldırılmasını ve tutuklanmasını talep ediyorum. Diğer sanıklar Ahmet Çetin Can ve Ali Rıza Tarakçılar’ın da tanıklar üzerinde etki yapabileceği açısından tutuklanmalarını, Mine Yanık, Yasemin Işık Balcı, Recep Kutlubay, Şerife Akalın, Ali Koçyiğit ve Ali İhsan Bozkurt’un tahliyelerini talep ederim” dedi.

MAHKEME BAŞKANI’NIN KARARI
Mahkeme heyeti, savcının mütalasına uydu. Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Hüseyin Bağcı’nın tutuklanmasına karar verdi. Bağcı ile birlikte, daha önce tahliye edilen Ahmet Çetin Can ve Ali Rıza Tarakçılar’ın da tutuklanmasına karar verildi.

Bu arada, Mine Yanık, Yasemin Işık Balcı, Recep Kutlubay, Şerife Akalın, Ali Koçyiğit ve Ali İhsan Bozkurt da tahliye edildi.

Duruşmaya, Pazartesi gününden itibaren devam edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı