REKLAMI GEÇ

FETÖ zanlılarının yargılanacağı salon aranıyor

FETÖ zanlılarının yargılanacağı salon aranıyor

Vali Ahmet Altıparmak, FETÖ/PDY soruşturmasında gelinen noktayla ilgili bilgiler verdi. Vali Altıparmak, FETÖ ile ilgili ilk iddianamenin Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandığını hatırlattı, zanlıların yargılanabileceği salon arayışının sürdüğünü söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2016 Salı, 18:02

Vali Ahmet Altıparmak, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Ümit Varol ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Ahmet Altıparmak, İlyas Haytan Toplantı salonunda şehir gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

denizli-feto-pdy-yargilama-icin-salon-araniyor-1

‘FETÖ’YE BULAŞMAYANLAR GÖREVLERİNE DÖNÜYOR’
Denizli’de yürütülen soruşturma kapsamında 1500’e yakın şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve mağdur olduğunu düşünen kamu personeli yapılan incelemelerin ardından görevlerine dönmeye başladığını belirten Vali Altıparmak, “Operasyonlar büyük titizlikle sürdürülüyor. Bunun yanında kurulan komisyon ile FETÖ mağduru olduğunu düşünen ve görevinden alınan kamu personellerinin dilekçelerini alıyor ve inceliyoruz. Gerçekten bağlantısı olmayanlar görevlerine dönmeye başladı. Delili ispatı yüksek olanlar görevine geri dönecek ama gerçekten içinde olanlar da cezasını çekecek” dedi.

“MAHKEMELER İÇİN SALON ARANIYOR”
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çok sayıda tutuklunun bulunduğunu hatırlatan Vali Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yoğunluğu kaldırabilecek, rahat yargılamanın yapılacağı solan arayışının sürdüğünü söyledi.

Vali Altıparmak, “Darbe ile ilgili olarak tutuklu olanların yargılanacağı salonların arayışı sürüyor. Savcılığımız mahkemelerin yapılacağı 3 tane salon inceledi ve yakın zamanda bu yerlerden biri seçilip, müracaat edilecek. Biz de belirlenen salonun tahsisini yapacağız” dedi.

“KOCABAŞ’IN KAPASİTESİ YETERLİ”
Son tutuklamaların ardından Kocabaş Cezaevi’nin kapasitesine ilişkin soruya da yanıt veren Vali Ahmet Altıparmak, mevcut bir sorunun olmadığını, Kocabaş Cezaevi’nin kapasitesinin yeterli olduğunu söyledi.

OTOYOL PROJESİNDE GELİNEN AŞAMA
Vali Altıparmak, Denizli’nin ulaşım ile ilgili projeleri hakkında da bilgiler verdi. Denizli-İzmir arasındaki otoyolun Aydın-Denizli arasındaki kesiminin yapımına başlanacağını belirten Vali Altıparmak, elektrikli çift hatlı demiryolu projesi üzerinde çalışma yapıldığını, bu projelerin hayata geçmesiyle Denizli’de ulaşımın daha modern hale geleceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı