REKLAMI GEÇ

FETÖ’den tutuklu işadamları 27 Şubat’ta hakim karşısında

FETÖ’den tutuklu işadamları 27 Şubat’ta hakim karşısında

Denizli’de 2015 Ekim’inde başlayan işadamları soruşturması savcılık tarafından iddianameye çevrilip 2. Ağır ceza Mahkemesi’ne sunulmuştu. Aralarında çok önemli işadamlarının da bulunduğu FETÖ/PDY davası mahkemece kabul edildi. Davanın ilk duruşma tarihi de belli oldu. İşadamları ilk kez 27 Şubat’ta hakim karşısına çıkıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2016 Pazartesi, 17:38

Denizli’de 2015 Ekim’inde başlayan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından operasyonlara dönen FETÖ’nün finansal ayağına ilişkin soruşturması tamamlanarak geçtiğimiz haftalarda 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Masası tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme, duruşma tarihini de belirledi. Buna göre aralarında çok önemli işadamlarının da tutuklu olarak yargılanacağı FETÖ-PDY finansal ayağına ilişkin davanın ilk duruşması 27 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde FETÖ davaları için özel olarak restore edilen Turan Bahadır Salonu’nda görülecek davaya 2. Ağır ceza Mahkemesi bakacak.

FETÖ’nün Denizli’deki finansal yapılanması ile ilgili 248 sayfalık iddianame hazırlandı. 68 sanıkla başlayan soruşturma, canlı ve gizli tanıkların ifadesiyle genişletilmiş tutuklu işadamı sayısı 80’e yükselirken, 12 işadamı da adli kontrol cezasına çarptırılmıştı.

Aralarında DTO eski başkanı Necdet Özer ve Can Pekdemir gibi çok önemli isimlerin de bulunduğu FETÖ’nün finans ayağına ilişkin operasyonlar kapsamında çok sayıda fabrikatör, farklı sektörlerden işadamları ve firma çalışanları tutuklanırken, iddianamede adı geçtiği halde firar eden isimler de var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı