REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün Tavas kasası ifade verdi

FETÖ’nün Tavas kasası ifade verdi

FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanması kasası olduğu ifade edilen Osman Bostan, hakim karşısına çıktı. İddianameye örgütün hiyerarşik yapısı içinde yer alan, himmet ve bağış paralarının toplandığı isim olarak giren Bostan’ın asgari ücretle muhasebeci olarak çalıştığı belirlendi. Bostan tüm suçlamaları reddetti, firari eşinin nerede olduğunu da bilmediğini öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2016 Salı, 14:06

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Denizli’deki sözde eyaletlerden biri olan Tavas’ın çatı davası duruşmasında sanıkların ifadelerinin alınması süreci devam ediyor.

Dün kimlik tespitleri ve iddianamenin okunmasının ardından 5 sanığın ilk ifadelerini alan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün sabah saatlerinden itibaren sanık ifadelerinin alınması sürecini devam ettiriyor.

2. gün hakim karşısına çıkan isimlerden biri de örgütün Tavas yapılanmasında etkin isimlerden biri olduğu ileri sürülen Osman Bostan. Bylock kullandığı, evinde ele geçirilen belge ve dijital kayıtlarda örgütün ilçedeki kasası olduğunun belirlendiği ileri sürülen Osman Bostan, mahkeme heyetine ifade verdi.

Örgütün Tavas kasası olmasına rağmen 2008-2014 yılları arasında Körfez Dershanesi, daha sonra Çağlayan Catering’de çalıştığı anlaşılan Osman Bostan’ın 1300 TL maaş aldığı anlaşıldı.

İfadesinde 2008-2014 yılları arasında Tavas Körfez Dershanesi’nde muhasebeci olarak çalıştığını, şirkete bağlı kuruluşların gelir ve giderlerine baktığını belirten Osman Bostan, para toplamadığını, belgesiz hiçbir işlem yapmadığını öne sürdü.

Bylock kullandığı iddialarını da kabul etmeyen Bostan, Bylock tespit edilen telefonu da dershanede öğretmenlik yapan eşi Ümmü Bostan’ın kullandığını söyledi.

Örgütün kasası olmadığını, şirketin banka işlemlerini yaptığı için bu şekilde bir algının oluşmuş olabileceğini anlatan Osman Bostan, “Kimseden para toplamadım, kimseye para aktarmadım” dedi.

Osman Bostan, firari eşi Ümmü Bostan’ın nerede olduğu ile ilgili soruya da “Bilmiyorum” karşılığını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı