REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün Tavas şirketine 10 ortaktan 1 milyon lira

FETÖ’nün Tavas şirketine 10 ortaktan 1 milyon lira

FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanmasında örgütün çatı kuruluşu olarak öne çıkan Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş.’nin ortakları, 1999-2000’li yıllarda 100’er bin lira katılım payı ödediklerini kabul ederken,buna karşın şimdiye kadar hiç kar payı almadıklarını öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2016 Perşembe, 09:58

Tavas Çatı Davası’nda 12 Aralık’ta başlayan yargılamanın duruşmaları devam ediyor. Duruşmanın 3’üncü gününde Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş. ortakları Mehmet Darivanlı, Turan karakulluk, Muzaffer Sakıcı ve Mustafa Yavaş, savunma yaptı.

MUZAFFER SAKICI: HİSSE ALMAZ OLAYDIM
Şirket ortaklarından Muzaffer Sakıcı, emekli olduktan sonra yatırım yapmak istediğini, o yıllarda dershaneciliğin revaçta olduğunu, Tavas’ta faaliyet kuruluş aşamasında olan birkaç dershanenin yöneticileriyle görüştüğünü, ortaklık kontenjanının dolduğunu söyleyerek kabul etmediklerini, bunun üzerine Asya Eğitim Hizmetler A.Ş.’ye gittiğini söyledi.

1990’lı yılların sonunda 100 bin lira ile şirkete yüzde 10 ortak olduğunu belirten Sakıcı, “Daha sonra hisse artırımı oldu. Taksitler halinde ödedim. Şirketten hiç kar payı almadım. Kazanılan paralarla yeni yatırımlar yapıldı. Benim şirketin gayrimenkullerinden sorumlu kişi olduğum söylenmiş, bu doğru değil” dedi.

ORTAKLARI SAYAMADI
“Şirketin ortakları kimler?” sorusu üzerine kendisi dışında Kemal Büyükelyas, Turan Karakulluk, Hasan Eyice, Hasan Hüseyin Erol, Mustafa Yavaş ve İbrahim Bağcı’nın isimlerini söyleyen Sakıcı, 10 ortağın tamamın isimlerini sayamadı.

Sakıcı, şirketin bünyesinde faaliyet gösteren kuruluşları da “Körgez Dershanesi, Irmak Apart, İmbat Öğrenci Yurdu, Fitnat Kız Yurdu, Duman Pansiyon, kreş, Kızılcabölük’te kiralık bir yurt” olarak sıraladı.

ŞİRKETİN ORTAĞI KURUYEMİŞÇİDE İŞÇİ
Şirketin ortaklarından ve yönetim kurulu başkanı Kemal Büyükelyas’ın damadı olan Mehmet Darivanlı da savunmasında, şirketin ortağı olduğunu, ancak kayınpederine ait kuruyemişçide işçi olarak çalıştığını, birikimini yatırım olarak değerlendirmek üzere hisse aldığını, cemaat toplantılarına katılmadığını söyledi.

KREŞ BİNASININ SAHİBİNDEN SAVUNMA
Asya Eğitim Hizmetleri Şirketi’nin işlettiği kreş binasının sahibi Turan Karakulluk, yaptığı savunmada “Kemal Büyükelyas benim çocukluk arkadaşım. Teklifle gelince 1999 ya da 2000 yılında şirkete ortak oldum. Bugüne kadar kar payı almadım, hiyeraşik yapıda olmadım” ifadelerini kullandı.

Karakulluk, örgütün Tavas imamları Ali Koca ve İbrahim Kersin’i tanımadığını, Hüseyin Ceylan’ı ise şirketin genel müdürlüğünü yapmasından dolayı tanıdığını, Bank Asya’da 80 bin lira hesabının bulunduğunu kaydetti.

ORTAKLIK İÇİN 200 BİN LİRA VERMİŞ
Mustafa Yavaş da savunmasında, Tavas’ta kırtasiyecilik yaptığını, şirkete 100 bin lirayla ortak olduğunu, daha sonra hisse artırımıyla bu rakamın 200 bin liraya yükseldiğini, Bank Asya’da 15 yıl önce hesap açtığını, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddia edilen Tavas Genç İşadamları Derneği’nin başkanlığını yaptığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı