REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün Tavas yapılanması davası başladı

FETÖ’nün Tavas yapılanması davası başladı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Denizli’deki sözde 6 eyaletinden birisi olarak gösterilen Tavas’ın çatı davasında duruşma başladı. 31’i tutuklu 72 sanıklı dava Denizli 2’nci Ağır ceza Mahkemesi’ne dönüştürülen EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2016 Pazartesi, 13:10

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda, Tavas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili iddianameyi kabul eden Denizli 2’nci Ağır ceza Mahkemesi yargılamaya başlandı.

15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan terör örgütün Denizli’de oluşturduğu sözde 6 eyaletten birisi olan “Tavas çatı yapılanması” ile ilgili hazırlanan iddianame, 31’i tutuklu 72 kişiyi kapsıyor.

FETÖ/PDY’nin Tavas çatı davasındaki iddianamede, sanık olarak yer alanların mütevelli heyet oluşumuna, dershane, yurt, pansiyon ve okullardan oluşan eğitim ile ilçedeki kadın ve ışık evleri yapılanmasına katıldıkları ifade ediliyor.

Saat: 09.00:
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi olarak düzenlenen EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde sabah erken saatlerde tutuklu sanıkları getirildi. Yoğun güvenlik önlemi altında 3 ayrı cezaevi aracıyla getirilen tutuklu sanıkların yanı sıra, zorla getirme kararı bulunan tutuksuz sanıklar da salona üstleri aranarak alınmaya başlandı. Polis, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nin girişinden itibaren barikatlar oluşturarak, bölgenin güvenliğini sağlıyor.

Saat 09.15:
Mahkeme salonu önünde bekleyen gazeteciler, avukatlar ve FETÖ sanıkları salona alınmaya başlandı. Salona önce avukatlar, ardından tutuksuz yargılanan sanıklar ve sanık yakınları alınmaya başlandı. Mahkeme kararına göre zanlıların birinci derece 3 yakınının mahkemeyi izlemelerine izin veriliyor. Ancak, polisin daha önce yaptığı titiz çalışmayla belirlenen isimler salona alındı.

Saat 10.14:
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dönüştürülen EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Turan Bahadır Salonu’nda başladı. Sanıklar ile birlikte 72 avukat da salondaki yerlerini aldı.

Mahkeme Başkanlığı’nı Ünal Yalçınkaya’nın yaptığı FETÖ’nün Tavas yapılanmasına ilişkin davada sanıkların avukatlarının bulunması nedeniyle CMH kapsamında Denizli Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar salondan ayrıldı.

Mahkeme, isim tespitlerinin yapılmasıyla devam ediyor.

Saat 12.00:
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY’nin Tavas örgütlenmesine yönelik 72 sanıklı davası devam ediyor. Mahkeme heyeti, sanıkların isim tespitlerini yapıyor. Şu anada kadar 49 sanığın isim tespitleri yapıldı. Mahkeme devam ediyor.

Saat 12.30:
Sanıkların kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye ara verildi. 6 sanığın katılmadığı duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise iddianame okunmaya başlanacak.

Saat 12.40:
FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianame 96 sayfadan oluşuyor. Terör örgütü FETÖ’nün Tavas yapılanmasına yönelik Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya ara verilmeyecek ve yaklaşık 10 gün sürmesi bekleniyor.

3 SANIK FİRARİ
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları ardından Denizli’de görülen ilk dava olan Tavas yapılanması davasında yargılanan 72 sanığın yanı sıra 3 sanığın da halen firari olduğu açıklandı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan Ali Koca, İbrahim Bağcı ve Ümmü Bostan’ın yakalanması için operasyonlar sürüyor.

FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanması davası kapsamında hakim karşısına çıkarılan sanıklar hakkında 7.5 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

Saat 13.40:
Denizli 2. ağır Ceza Mahkemesi’ne dönüştürülen EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde FETÖ’nün Tavas yapılanmasına yönelik duruşma, verilen aranın ardından yeniden başlandı. Mahkemenin sabahki bölümünde sanıkların isim tespitleri yapılmıştı. Aranın ardından mahkemede davanın 96 sayfalık iddianamesinin okunmasına başlandı.

Saat 16.10:

Tavas iddianamesinin okunması tamamlandı. Mahkeme Başkanı tarafından başlanan, daha sonra da üyeler tarafından devam edilen iddianame okunması yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı