REKLAMI GEÇ

FETÖ’nün Tavas yapılanmasına yönelik davada 2. gün

FETÖ’nün Tavas yapılanmasına yönelik davada 2. gün

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Denizli’deki sözde 6 eyaletinden birisi olarak gösterilen Tavas’ın çatı davası duruşmasında 2. gün başladı. 31’i tutuklu 72 sanıklı dava Denizli 2’nci Ağır ceza Mahkemesi’ne dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2016 Salı, 10:07

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda, Tavas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili iddianameyi kabul eden Denizli 2’nci Ağır ceza Mahkemesi’nde yargılama sürüyor.

Başkanlığı’nı Ünal Yalçınkaya’nın yaptığı Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün tutuklu ve tutuksuz sanıkların kimlik tespitleri yapıldı, terör örgütünün Tavas yapılanmasını gözler önüne seren iddianame okundu, sanıkların ifadelerinin alınmasına başlandı.

2. GÜN DURUŞMALARI BAŞLADI
Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi Turan Bahadır Salonu’nda görülen davanın 2. gün duruşması sabah erken saatlerde başladı.

İlk gün olduğu gibi önce tutuklu sanıklar getirildi, ardından da tutuksuz sanıklar mahkeme salonuna alındı. Hem tutuksuz sanıklar, hem de duruşmayı izleyecek yakınları titiz bir aramanın ardından salona alındı.

Sanıklar, avukatlar ile sanık yakınlarının salona alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Ünal Yalçınkaya duruşmayı başlattı. Sanık ifadelerinin alındığı 2. gün duruşması devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı