REKLAMI GEÇ

Herken, Denizlihaber’i hedef gösterdi

Herken, Denizlihaber’i hedef gösterdi

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi yapılanmasıyla ilgili davanın ilk duruşmasında Hüseyin Bağcı’nın ardından savunmasını yapan Hasan Herken, 15 Temmuz sonrasında tutuklanma sürecinin Denizlihaber’de yayımlanan ‘Duşakabinoğlu dekan darbeci çıktı’ haberi ile başladığını iddia etti.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2017 Cuma, 16:17

Fethullahçı Terör Örgütü’nün Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik davanın ilk duruşması 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. 73’ü tutuklu olmak üzere toplam 115 sanıklı davada PAÜ’nün eski rektörü Hüseyin Bağcı’nın ardından, örgütün üniversitedeki yöneticilerinden olduğu iddia edilen Hasan Herken savunmasına devam ediyor. 15 Temmuz sonrası tutuklanma sürecini anlatan Herken, kendisi için kabus olan sürecin Denizlihaber.com’da yayınlanan ‘Duşakabinoğlu dekan darbeci çıktı’ haberi ile başladığını öne sürdü.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yeni kurulan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya sanıklar, avukatları ve birinci derece yakınları alındı.

Mahkeme Başkanı, Herken savunmasına başlamadan önce iddianamenin kendisiyle ilgili bölümlerini okudu. İddianamede hakkında, örgütün Pamukkale Üniversitesi’ndeki yöneticilerinden biri olduğu, örgütün rektör adayı olarak belirlediği Hüseyin Bağcı’yı, görev yaptığı Akdeniz Üniversitesi’ne giderek ikna ettiği, başkalarının tezlerini parçalayarak kendi çalışmalarında kullandığı, örgütün bir sonraki rektör adayı olarak görüldüğü iddiaları bulunan ve silahlı terör örgütü üyeliği ile yargılanan Herken, yazılı olarak da verdiği savunmasını okumaya devam ediyor.

Terör örgütü yöneticiliği yanında darbecilikle de suçlandığını belirten Herken, “22 Temmuz 2016’da Denizlihaber’de ‘Duşakabinoğlu dekan darbeci çıktı’ başlığıyla bir haber yayımlandı. Yayın organının yetkilisi Sedat Kurt’u aradım, darbelere karşı olduğumu söyledim. Cumhurbaşkanı’nın çağrısından önce ‘Demokrasiden başka yol yok. Dönüş de yok’ şeklinde tweet attığımı söyledim. Sedat Kurt bana ‘Niye 24.00’e kadar bekledin o halde?’ diye sordu. Bir gazeteci niye böyle soru sorar? Gazeteci savcı mıdır? Benim için kabus olan tutuklanmamla ilgili sürecin 22 Temmuz’da bu haberle başlaması bana ilginç geldi. Bu haber ulusal medyada da hızla yayıldı. Twitter üzerinden ölüm tehditleri aldım. Üstelik Sedat Kurt tanıdığım biridir. Tweet’i atmak için 24.00’e kadar beklememin nedeni, oğlumu terminale bıraktıktan sonra evimin kapısını açamamamdır. Kapıyı açması için çilingir bekledim” dedi.

Savcının darbecileri yanlış yerde aradığını, bilim yuvalarının terörist yetiştirecek yerler olmadığını kaydeden Herken, “Darbecilerin karanlık yerlerde aranması gerekir. Dava konusu yapıya destek verenler aranıyorsa, okul açması için izin veren Milli Eğitim Bakanlığı, Finans kurumu açması için izin veren BDDK, Türkçe olimpiyatlarına katılan Rical-i Devlet, ‘Dön artık bu hasret bitsin’ diyen yöneticiler arasında aranmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı