REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nda tahliyeler var

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nda tahliyeler var

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)yönelik Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Tavas Çatı Davası’nın 2. duruşması tamamlandı. Gizli tanık Cesur Efe ve diğer tanıkların dinlendiği duruşmada 6 sanık hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı ile tahliye kararı verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Şubat 2017 Salı, 19:53

İki gün süren 28’i tutuklu 72 sanıklı FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nın 2. duruşması tahliyelerle sonuçlandı. Akşam 19.00’a kadar devam eden duruşmanın ikinci günü, tanıkların beyanları sanıklara ve avukatlarına soruldu, talepleri alındı. Öğleden sonraki oturumda, SEGBİS sistemi ile Cesur Efe takma adıyla Muğla Adliyesi’nden bağlantı kurulan gizli tanık dinlendi.

Saat 19.00’da oturuma ara veren Mahkeme Başkanı daha sonra kararı açıkladı. Sanıkların tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Süleyman Börekçi, Ali Başarmış, Mustafa Yavaş, Emin Sandıkçı, Bekir Basmacı ve Osman Pakmak’ın adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla salıverilmesine karar verdi.

Tahliye kararı verilen tutuklu sanıklar ve yakınları tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Davada tahliye edilenlerin sayısı 9’a ulaşmış oldu. Mahkeme Başkanı ayrıca Bylock kullanımı konusunda bazı yazışmaların yapılması amacıyla 3. duruşma tarihini 27 Mart 2017 olarak belirledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı