REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nda tutuksuz sanıktan itiraflar

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nda tutuksuz sanıktan itiraflar

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’nın tutuksuz sanığından itiraflar. Sanık Raziye Oytun, örgütün evlerinde kaldığı, telefonuna örgütün şifreli programı Bylock’un yüklendiği, sohbet toplantılarına katıldığı itiraflarında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2016 Pazartesi, 13:33

FETÖ/PDY Tavas Çatı Davası’na devam ediliyor. Davanın 6. duruşmasına etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Raziye Oytun’un itirafları damga vurdu.

Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda belletmen olarak çalışan Oytun, 2014’ün Eylül ayında işe alındığını, ancak işlemlerinin kasımda yapıldığını, işi Ümmühan Ekici’nin söylemesiyle bulduğunu, işe Fitnat Hanım Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Ayşegül Topuz tarafından alındığını söyledi.

Üniversiteyi Uşak’ta okuduğunu, bu dönemde Işık Evleri’nde kaldığını, aylık 200 lira para verdiğini anlatan Oytun, evden sorumlu bir abla olduğunu, evde kalanların ise her yıl değiştiğini söyledi.

Örgütün kriptolu programı Bylock’u kullandığını kabul eden Oytun, “Telefonuma bu program Ayşegül Topuz tarafından yüklendi. Şifreli olduğu için kullanamadım. Zira telefonumu yavaşlatıyordu. Bu nedenle sildim. Program Birgül Meşekoparan, Ümmühan Ekici ve Fatma Dombaycı’nın telefonlarında da yüklüydü” dedi.

Programın neden yüklendiği sorusuna “Fetullah Gülen’e ait dini hikayeler geliyordu. Bir kaç defa geldi” yanıtını verdi.

Oytun, kadınlara yönelik sohbet toplantılarına Birgül Meşekopan’ın gittiğini, bu nedenle onu örgütün ablası olarak bildiğini, bir kez onun yerine toplantıya sohbetçi olarak katıldığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı